Koliko je u košarci i u sportu uopšte važno imati veliko srce, najbolje su pokazali košarkaši beogradskog Partizana koji su u sredu uveče u velikom stilu nadigrali u gostima veliki Huventud. Crno-beli su ovom pobedom ostali u igri za plasman u četvrtfinale ali koliko je pobeda Partizana velika pokazuje i činjenica da su mnogo „veći“ i skuplji evropski timovi (Makabi, Olimpijakos, Unikaha.

Koliko je u košarci i u sportu uopšte važno imati veliko srce, najbolje su pokazali košarkaši beogradskog Partizana koji su u sredu uveče u velikom stilu nadigrali u gostima veliki Huventud. Crno-beli su ovom pobedom ostali u igri za plasman u četvrtfinale ali koliko je pobeda Partizana velika pokazuje i činjenica da su mnogo „veći“ i skuplji evropski timovi (Makabi, Olimpijakos, Unikaha…) ove sezone morali da polože oružje pred „omladincima“ u predgrađu Barselone. Poslednja u nizu je Taukeramika koja po svim ocenama uz CSKA trenutno igra najbolju košarku u Evropi. „Keramičari“ su prošlog vikenda predvođeni novim trenerom Božidarom Maljkovićem, pognutih glava napustili parket u Badaloni nakon ubedljivog poraza (79:66).
Partizan je tokom cele utakmice bio strpljiv a veliku zrelost igrači su pokazali u drugom poluvremenu kada pri minusu od 14 poena (64:50) nisu poklekli i smirenom igrom i predvođeni Tripkovićem uspeli da naprave fantastičnu seriju 33:6 i u finiš utakmice uđu sa prednošću od 13 poena (83:70). U poslednja tri minuta Kamings i drugovi nisu naseli na provokacije pojedinih igrača Huventuda i veliki pritisak sa tribina i mirno su priveli utakmicu kraju.

Kako do četvrtfinala?

Partizan u četvrtfinale vodi svaka pobeda Huventuda nad Olimpijakosom do 35 razlike bez obzira na ishod utakmice sa CSKA 22. marta! Partizan u eventualnom krugu sa ove dve ekipe ima koš razliku +12 , bolju od Olimpijakosa (+10) i Huventuda (-22).

– Večeras smo bili bolji od protivnika. Znali smo da će biti teško ali dobro smo pripremili utakmicu, bili strpljivi i na kraju nam se to isplatilo. Sjajan je osećaj kada na ovakvom terenu pobedite ovako kvalitetnog protivnika- izjavio je posle meča jedan od najboljih u pobedničkom timu Predrag Drobnjak.

Rezultati i tabele:

Grupa D: Ortez – Makabi, Lotomatika – Taukeramika (sinoć). Tabela: TAU 4-0, Makabi 2-2, Lotomatika 1-3, Ortez 1-3.

Grupa E: CSKA – Olimpijakos 83:79, Huventud – Partizan 80:89. Tabela: CSKA 5-0, Partizan 2-3, Olimpijakos 2-3, Huventud 1-4.

Grupa F: Efes Pilsen – Barselona 82:78, Panatinaikos – Prokom (sinoć). Tabela: PAO 4-0, Barselona 2-3, Prokom 1-3, Efes 1-4.

Grupa G: Beneton – Aris 83:72, Unikaha – Dinamo (sinoć). Tabela: Unikaha 3-1, Dinamo 3-1, Beneton 3-2, Aris 0-5.

Ova utakmica, uostalom kao i cela sezona, pokazali su da Partizan igra mnogo bolje kada se taktika bazira na kolektivnoj igri, a ne kao prethodnih godina na individualniom kvalitetu pojedinaca (Milojević, Vujanić).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari