DŽenkins ne pravda kašnjenje 1

Saga u vezi sa dolaskom Čarlsa DŽenkinsa na pripreme Crvene zvezde završila se u sredu na obostrano zadovoljstvo.

Posle propale sezone u Milanu Amerikanac je još u junu rešio da se vrati na Mali Kalemegdan, ali umesto da se pojavi na početku priprema sredinom avgusta, bivši student Univerziteta Hofstra zakasnio je dobrih 15 dana. Želeći da reafirmiše karijeru, u kojoj su dve sezone u Crvenoj zvezdi ubedljivo najbolji period, DŽenkins je prilikom potpisivanja novog ugovora sa crveno-belima „zažmurio“ na činjenicu da mu je klub ostao dužan nekih 200.000 evra na kraju sezone 2014/15, kojih se prisetio njegov menadžer u Americi, što je navodno i bio razlog kašnjenja.

Prema saznanjima Danasa DŽenkins je vredno trenirao u SAD, svakodnevno je bio u kontaktu sa trenerom Radonjićem, koji je i jedan od najvećih razloga zbog kojih je popularni Đenka insistirao na što ranijem dolasku u Beograd, svestan da mu klub neće isplatiti dug do momenta kada se bude priključio saigračima na pripremama.

– Mnogo sam srećan što sam ponovo u Beogradu i Crvenoj zvezdi. Nema priče, sledi nam veliki rad, jer nas čekaju i velike obaveze u Evroligu i ostalim takmičenjima. Sve ostalo sada nije važno, probleme ćemo rešavati u hodu. Dobro znam šta se od mene očekuje i ja dobro znam šta da očekujem u Crvenoj zvezdi, od trenera, saigrača, uprave. Uostalom, to je i jedan od razloga zašto sam se vratio ovde, jer me za Beograd, Srbiju, ljude u njoj, klub, navijače, vezuju izuzetne uspomene – izbegao je DŽenkins da obrazloži, više nego jasne, razloge kašnjenja.

Štimac odlazi u Tursku

Posle osvajanja srebra na Olimpijskim igrama u Riju Vladimir Štimac dobio je više ponuda za nastavak karijere, nakon definitivnog razlaza sa Crvenom zvezdom. Srpski centar najbliži je prelasku u turski Bešiktaš, što je donekle potvrdio i njegov menadžer, navodeći da će popularni Štimara potpisati jednogodišnji ugovor sa klubom. Ukoliko postane član crno-belih iz Istanbula Štimac će se sastati sa Partizanom u grupnoj fazi FIBA „Lige šampiona“.

Petar Rakićević i dalje igrač Metalca‘]

Tiha borba između Crvene zvezde i Partizana vodi se poslednjih dana zbog Petra Rakićevića. Tim iz Humske je očekivao da će momak iz Prokuplja raskinuti ugovor sa Valjevcima i kao slobodan igrač doći u najtrofejniji srpski klub. Uprava Metalca imala je verziju dijametralno suprotnu u odnosu na Rakićevića i njegovog menadžera zbog čega su suprotstavljene strane završile pred Arbitražnom komisijom Košarkaškog saveza Srbije koja je donela odluku u korist kluba, što znači da će večiti rivali morati da plate obeštećenje Valjevcima ako žele da angažuju standardnog člana mlade reprezentacije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari