F1: Rutinska pobeda Botasa u Australiji 1Foto: EPA-EFE/ DIEGO AZUBEL

Pobednik prve trke nove sezone Formule 1, vožene za VN Australije, je finski vozač i pilot Mercedesa Valteri Botas koji je drugoplasiranog i aktuelnog svetskog šampiona Luisa Hamiltona ostavio iza sebe za punih 20 sekundi.

Uz to je Botas zabeležio i najbrži krug na trci pa je osvojio i dodatni bod.

Treći je bio vozač Red Bula Maks Ferštapen koji je sredinom trke lako obišao Sebastijana Fetela koji nije imao dobar tempo danas i tako ga ostavio bez plasmna na podijum.

Prva trka za novog vozača Renoa, Danijela Rikarda, nije prošla dobro pošto je zbog kvara na bolidu, a posle nešto lošijeg starta, odustao.

Mladi vozač Ferarija Šarl Lekrer nije zabeležio dobar rezultat pošto je završio tek kao peti, a kao šesti je završio pilot Hasa Kevin Magnusen.

Bodove su osvojili još i Niko Hulkenberg, Kimi Raikonen, Lens Strol i Danil Kvjat, a 11. je bio Pjer Gasli.

Danas smo videli dobru trku, sa ne baš mnogo obilaženja, a istu su obeležili Botas i Ferštapen sjajnim vožnjama.

U garaži Ferarija su pogrešili kada su dosta rano poslali Sebastijana Fetela na promenu pneumatika, a kao u stopu su ih ispratili u Mercedesu kada su sa staze povukli Hamiltona, pa su zato najveći kandidati za šampionsku titulu imali problema sa gumama pri kraju trke.

Sa druge strane Botas i Ferštapen su ostali dovoljno dugo na stazi, promenili su gume na sredini trke i imali sjajan tempo do kraja iste, a mladog Holanđanina je samo greška u trećoj krivini u samom finišu koštala drugog mesta.

Naredna trka vozi se u Bahreinu za dve nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari