Gilbert Arenas: Budimo iskreni, Jokić može da osvoji ligu ali nikada neće biti zvezda 1Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT

Nekadašnji američki košarkaš Gilbert Arenas izjavio je da igrač Denvera Nikola Jokić nema dovoljno harizme i dodao da srpski reprezentativac neće da postane superzvezda, prenosi američke medije Sport klub.

Jokić je prethodne dve sezone bio proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) regularnog dela sezone u NBA ligi. Srpski košarkaš je sa Denverom ove sezone izborio finale plej-ofa NBA lige.

Denver će u finalu NBA lige igrati sa boljim iz duela između Majamija i Bostona. Majami vodi 3:1 u finalu Istočne konferencije NBA lige, a naredni meč je na programu u Bostonu.

„Jokić može da osvoji ovu ligu, ali to nikoga neće da bude briga. Budimo iskreni. Žao mi je, ali Jokić neće da ode sa mesta gde je trenutno, odnosno neće da postane superzvezda. Ne radi ništa što deca žele da vide. To su igrači, gleda se njihova ličnost. Jokić je sjajan, ali nije atraktivan“, rekao je Arenas u podkastu kod Džej Džej Redika.

Arenas je Denver i Jokića uporedio sa ekipom San Antonija i Timom Dankanom tvrdeći da je navijačima bilo dosadno da gledaju kako Sparsi osvajaju šampionske titule. Dankan je sa Sparsima osvojio pet titula od 1999. do 2014. godine.

Arenas (41) je u karijeri igrao za Golden Stejt, Vašington, Orlando, Memfis i Šangaj, a tri puta je igrao na „Ol star“ meču NBA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari