Goleada, uz skandale 1

Crvena zvezda je pobedila u Novom Pazaru – 1:4 (0:2), ali je srpski fudbal u gradu na Jošanici doživeo još jedan težak poraz.

Država takođe, jer ne pokazuje volju da upotrebi raspoložive mehanizme i konačno stane na put stadionskom huliganizmu svih klupskih boja i nacionalističkih prefiksa.

Ovako je i najnovije gostovanje jednog od dva najveća beogradska kluba proteklo uz skandale na terenu i tribinama. Umesto da „treće poluvreme“ najvećeg derbija sedmog kola (jedino u nazivu) Superlige Srbije ispune analize pet golova, akcije ili greške koje su im prethodile, novi krug rotacija u prvoj postavi gostiju, loša serija rezultata domaćina, sve izvesnija prodaja šampionove „alfe i omege“ Aleksandra Kataija i druge fudbalske teme, eho susreta na „Gradskom“ stadionu svešće se na novu turu priča o Zvezdinom povlašćenom statusu kod sudija i tradicionalnom neprijateljstvu novopazarske publike prema ekipama iz Beograda, prvenstveno večitim rivalima sa Topčiderskog brda. Sa akcentom na tri ružna i tužna momenta.

Prvu zapaljivu situaciju isprovocirao je sudija Milan Ilić, odlukom da slučajan kontakt nogom štopera Darka Stanojevića sa vezistom Gelorom Kangom, nakon prethodnog ispucavanja lopte, okarakteriše kao faul za Zvezdin penal u 23. minutu. Što je samo rasplamsalo verbalni rat između domaćih navijača, pri čemu su jedni pevali „ovo je Turska“, a drugi veličali haškog zatvorenika Ratka Mladića. Druga je „delo“ Predraga Sikimića u 63. minutu. Zvezdin rezervista je pregrubo startovao na golmana Mladena Živkovića, teško mu povredio lice i poslao ga u bolnicu, za šta je dobio crveni karton. Tada su na scenu stupili huligani, zasuvši ga različitim sitnim tvrdim predmetima i stolicama sa tribina, na putu u svlačionicu. To im nije bilo dovoljno, pa su agresiju preusmerili na klupu sa Zvezdinim stručnim štabom i igračima, kao i pomoćnog arbitra Dalibora Đurđevića, zbog čega je meč prekinut na dvadesetak minuta. I nastavljen tek posle intervencije policije, uz gorak osećaj u ustima svakoga ko veruje da sport spaja a ne razdvaja.

Ako nekoga, posle svega, zanima strelci za pobednika bili su Aleksandar Luković, Petar Orlandić, Džon Ruiz i Dušan Anđelković, dok je jedini pogodak za poražene dao Anid Travančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari