I Majorka i Agire se najzad odupreli Barseloni 1Foto: EPA-EFE/CATI CLADERA

U sedmom kolu španskog fudbalskog prvenstva na Balearima nije bilo pobednika.

Majorka je dvaput vodila protiv Barselone, ali je prvak s njenog igrališta odneo pola plena, dvaput savladavši Predraga Rajkovića – 2:2.

Uprkos svemu, bod je sladak i domaćinu. Em je bio ravnopravan s velikanom, em najzad nije pognuo glavu u duelu s njim, budući da su prethodnih 11 međusobnih duela u nacionalnom šampionatu pripali Kataloncima.

I Majorka i Agire se najzad odupreli Barseloni 2
Foto: EPA-EFE/CATI CLADERA

Zadovoljan je i meksički trener Havijer Agire, koji je Majorku preuzeo prošle sezone i uspeo je da joj sačuva prvoligaški život.

On je, vodeći i ranije španske timove, pretrpeo 15 poraza uzastopce kad se nadmudrivao s kolegom iz Barselone (njen trener Ćavi Ernandez na Baleraima imao 200. meč: 102 su bili na klupi katarskog Al Sada).

Poslednji put se radovao kada je Atletiko u Madridu pobedio s 4:2 u martu 2008. I drugu pobedu je postigao kad je Barselonin strateg bio Holanđanin Frank Rajkard. Dve godine ranije Osasuna je kod kuće pod njegovim vođstvom, a sa Savom Miloševićem u timu, slavila s 2:1.

Suma sumarum, Agire u ligaškim mečevima s Barselonom ima 18 poraza, računajući i mečeve na klupi Saragose, Espanjola i Leganesa. To nije negativni rekord. Hose Luis Mendilibar, danas trener Sevilje, i Luis Aragones, legenda madridskog Atletika, pretrpeli su po 20 poraza, a Hoakin Kaparos, do prošle godine selektor Jermenije, jedan manje od njih.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari