Jokićeve misli tumače se i u školi, u Denveru 1Foto: Fonet/AP

Nikola Jokić nije samo najbolji košarkaš, verovatno i u istoriji kluba iz Kolorada. Njegov uticaj na društveni život u Denveru mnogo je veći nego što se može i pretpostaviti.

Srpski centar vodi smeran i povučen život u Denveru. Tokom sezone maksimalno je fokusiran na profesionalne obaveze u Nagetsima i na uspeh tima, ostavljajući utisak skromnog i porodičnog čoveka.

Ogroman uspeh ga nije promenio, kao ni zarađen novac. Uprkos tome što je jedan od najplaćenijih sportista na svetu, u Denveru se ne razmeće novcem niti ostavlja utisak nekoga ko brine o markiranim stvarima.

Navijači ga izuzetno cene, mnogima je uzor, ne samo zbog košarkaškog znanja i uspeha već načina na koji se ponaša i ophodi prema onima kojima je ljubav prema Nagetsima možda i osnovna pokretačka snaga.

S tim u vezi, možda i nije čudno što je u jednoj osnovnoj školi u Denveru citirana njegova izjava, napisana na jednom vidu bilborda ispred glavnog ulaza.

„Asistencija čini dva čoveka srećnim“.

Srpski as je i novu NBA sezonu sjajno počeo. Nagetsi imaju skor 6-1 i trenutno zauzimamu prvo mesto na Zapadu.

Jokić na prvih sedam mečeva u proseku beleži 27,4 poena, 12,7 skokova i 7,9 asistencija i već u ranoj fazi sezoni ističe kandidaturu da treći put bude najkorisniji igrač u najjačoj košarkšakoj ligi na svetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari