Još Efes pa "raspust" 1Foto: STARSPORT

Neverovatnih osam utakmica u 17 dana odigrali su košarkaši Crvene zvezde i zaključno sa večerašnjim susretom sa Efesom u Hali „Aleksandar Nikolić“ u 11. kolu Evrolige (19.00), puleni Saše Obradovića zaokružiće surovi ciklus na devet mečeva u tačno 20 dana.

Prosečno, na dva dana, crveno-beli su izlazili na megdan evroligaškim i abaligaškim rivalima; putovali u Minhen, Lion, Milano, Barselonu, Kopar i podržani srećnom zvezdom nezaraženi večeras dočekuju jednog od ovosezonskih favorita u najelitnijem takmičenju.

Malo predaha, posle duela sa Efesom, imaće Branko Lazić i saigrači; zbog kvalifikacionog „prozora“ za plasman na naredno Evropsko prvenstvo, sledeći zvaničan meč očekuje ih 3. decembra protiv Makabija u Tel Avivu.

Sama pomisao na predah i nemanje treninga u četvrtak, možda i petak, u zavisnosti od rezultata, nesumnjivo će biti ogroman motiv za srpskog velikana koji je u poslednje tri evroligaške utakmice ostvario dve pobede i pokazao znake napretka u obe faze igre.

Upitan je i dalje nastup Ognjena Kuzmića (propustio mečeve u Barseloni i protiv Partizana), ali bi barem posao trebalo da im bude olakšan jer Efes kuburi sa kadrovskim rešenjima.

Četiri člana u ekipi imaju korona virus, a isti broj je povređen (Micić, Buboa, Danston i Plajs), dok su petorica prvotimaca sa reprezentacijom Turske: Larkin, Balbaj, Šanli, Tunčeri i Šanli.

– Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Evroligi, pravljena za najviše ciljeve i domete. Čak i sa problemima o kojima se govori, to je izuzetno respektabilan sastav koji ima ogroman kvalitet na svim pozicijama. Cilj je da nametnemo ritam, igramo našu igru i pokušamo da ih napadnemo. Važno mi je što uvek ističem, da pokažemo dobro lice, pokazali smo da sa svima možemo da igramo i da imamo kvalitet – poručio je trener Saša Obradović.

Još uvek je neizvestan nastup i Lengstona Hola nakon što se Amerikanac u ponedeljak, na meču sa Partizanom, požalio na bolove u levoj preponi.

Efes je pak, dva dana pre polaska u Beograd imao samo petoricu igrača na treningu: klub je u pregovorima sa matičnim savezom u vezi sa tim da reprezentacija pusti Efesove igrače da nastupe večeras i da se potom priključe saigračima u nacionalnom dresu.

U dosadašnjih osam evroligaških mečeva, Zvezda je slavila u dva navrata, oba puta u Beogradu.

– Očekuje nas teška utakmica, i ekipa koja nije pretrpela velike izmene u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su dominirali. Ove godine nisu startovali prema planu, imaju već četiri poraza, ali zna se šta im je cilj, šta mogu i kakav kvalitet poseduju. Imaju nekoliko povređenih igrača, ali i bez njih to je vrlo jaka ekipa koju predvodi Šejn Larkin. Moerman, Simon, Anderson…ne znate odakle preti veća opasnost. Želimo da ovaj izuzetno težak period koji je iza nas završimo na najbolji mogući način – istakao je Dejan Davidovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari