Kad i gde možete da gledate meč Đokovića i Sinera u polufinalu Australijan opena? 1Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Pred Novakom Đokovićem je jedan od dva meča iz kojih nikada nije poneo gorčinu poraza na Australijan openu.

U polufinalu u Melburnu, s kojeg je ulazio u finale svih deset prethodnih puta, sastaće se s Italijanom Janikom Sinerom, jednim od najdarovitijih u mlađem teniskom naraštaju.

To je njihov sedmi međusobni duel. Dva su bila s grend slem značajem, a oba su pripala najboljem teniseru sveta, na Vimbldonu i 2022. i 2023, drugi (polufinale) lakše, a prvi (četvrtfinale) iz potpunog preokreta, jer je italijanski iigrač imao 2:0 u setovima.

U smiraj prošle godine Đoković je pobedio i u finalu završnog turnira sezone, ali se i Siner odatle napaja optimizmom za sledeći okršaj. U Torinu mu je pripao meč u grupi, a onda i u polufinalnom susretu Italije i Srbije u Dejvis kupu u Malagi. Nije bez značaja što se Siner tada radovao i odsudnoj pobedi, u igri parova, koja je azure podstakla i za konačni trijumf, njihov prvi posle 1976.

 

Đoković i Siner na „Rod Lejver“ areni igraju u petak, u 4.30 časova po našem, a u 14.30 po lokalnom.

Organizatori su rešili da i u polufinalu, kao i u četvrtfinalu, desetostrukog osvajača, branioca trona, pošalju pod upeklom zvezdom australijskog leta, a da u večernjem terminu, u 19.30 časova, publici daju duel Rusa Danila Medvedeva i Nemca Aleksandra Zvereva.

I polufinalne utakmice možete da gledate na Eurosportu 1.

Finale je u nedelju u 9 časova po srednjeevropskom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari