turska zemljotresFoto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Kapiten rukometne reprezentacije Turske Džemal Kutahja i njegov sin Kjuainar Kutahja poginuli su od posledica razornih zemljotresa koji su prošle sedmice pogodili južne regije Turske, javlja Anadolija.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Rihteru u ponedjeljak su pogodila južne delove Turkske s epicentrom u Karamanmarašu, a brojne spasilačke ekipe i dalje predano rade na akcijama potrage i spasavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada, piše Sport Klub.

“S dubokom tugom smo saznali vest o smrti našeg dragog Džemala Kutahje, kapitana naše nacionalne muške rukometne reprezentacije, i njegovog sina Kjuainara koji su zatrpani ispod ruševina kuće u kojoj su živeli u Antakiji“, saopštio je Turski rukometni savez (THF).

Izražavajući poruke saučešći porodici Kutahja, iz THF-a su naveli da će učiniti sve da njegovo ime i doprinos sportu nikada ne budu zaboravljeni.

“Hvala ti za sve što si dao našoj zemlji, Džemale. Zadovoljni smo tobom, nećemo te zaboraviti“, navodi se u saopštenju.

Predsednik THF-a Ugur Kilič naveo je na svom Tvitteru da je Džemal Kutahja bio čovek i sportista velikog srca i kapiten u pravom smislu te reči.

“Zagrlio si svog sina, otišao si u raj. Jako mi je žao. Još nismo pronašli Džemalovu suprugu i svekrvu. Radimo na tome“, naveo je Kilič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari