U susret Mundijalu - Povratak "pancera" na staze stare slave ili renesansa "crvene furije" u Grupi E 1Foto: EPA-EFE/Raul Caro

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022 doneo je dva izrazita favorita, Nemačku i Španiju, u grupi E i dva takmaca, Japan i Kostariku, koji teško mogu da ih ugroze.

Verovatno da će međusobni duel Španije i Nemačke odlučiti ko će od ove dve evropske selekcije zauzeti prvo a ko drugo mesto.

Polufinalista prošlog Evropskog prvenstva, selekcija Španije, jedan je od glavnih favorita za osvajanje Mundijala 2022. Ekipa Luisa Enrikea je uigrana, igra u formaciji 4-3-3 i karakteriše je ofanzivna igra sa visokim procentom poseda lopte u svom posedu.

Još uvek se ne zna koga će Enrike voditi na šampionat budući da ima 55 sjajnih fudbalera na širem spisku, a to su uglavnom igrači koji nastupaju u domaćoj ligi – Primeri.

David Raja, Unai Simon i Robert Sančez su uglavnom bili izbor Enrikea na poziciji golmana, a tako bi trebalo da ostane i u Kataru.

U odbrani su sigurni Pau Tores, Ajmerik Laport, Cezar Aspilikueta i Đordi Alba, a šanse za odlazak na prvenstvo imaju i Cezar Aspilikueta, Jose Gaja, Injigo Martinez, Erik Garsija, Serhio Reguliuon,Markos Alonso.

U sredini terena su sigurni Pedri, Karlos Soler i Gavi, a velike šanse da odu u Katar imaju i Koke, Rodri, Brais Menzel i Mikel Merino.

U napadu su sigurni Alvaro Morata.

Nemačka je potpuno podbacila i razočarala u Rusiji, a njena uloga u Kataru je nejasna. Iako favorit za prolaz grupe Nemačka bi ponovo mogla biti jedno od najvećih razočaranja na najvećoj fudbalskoj smotri budući da nije nezamislivo da svoje učešće na šampionatu završe u osmini finala.

Odbrana “Pancera” je ranjiva, njom komanduje Niklas Zile, Jozua Kimih i Tio Keler, ali sem njih nema zvučnijih imena.

Još nije sigurno da li će na golu stajati Mnauel Nojer koji je povređen, ali su zato vezni red I napad najjači adut “Elfa”.

Ilkaj Gundogam, Kai Haver, Džejms Musijala, Liroj Sane, Timo Verner, Serž Gnabri, Robin Gonsens i Tomas Miler biće noćna mora za protivničke golmane.

Kostarika i Japan će tražiti neko iznenađenje u grupi, ali će do njega teško doći.

Japan će predstavljati nekadašnji fudbaler Partizana Takuma Asano.

Glavna uzdanica Kostarike je legendarni golman Kejlor Navas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari