Jutarnji.hr o pisanju srpskih medija o utakmici sa Brazilom: Srbi bivšoj Jugoslaviji ukrali pobedu staru 88 godina 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Brazil je na papiru veliki favorit, a mediji u Srbiji „pumpaju“ atmosferu motivacionim naslovima i zanimljivim izjavama, piše Jutarnji.hr.

Tako Kurir na naslovnoj strani piše da ‘‘Srbija danas udara na Brazil: Orlovi, neka gori Katar, neka padnu Nejmar i drugovi!‘‘.

U tekstu na portalu Kurira stoji:

‘‘Neverovatno, ali na pobedu protiv Brazila čekamo 88 godina, pa valjda je sada došao red i da se to ostvari, da se cela nacija raduje‘‘, a podseća se i na izjavu Aleksandra Mitrovića:

‘‘Da ne mogu možda da lete?‘‘.

Za podizanje morala svekolikog srpskog navijačkog puka pobrinuo se i selektor Dragan Stojković.

– Ne bojimo se nikoga na svetu, baš nas briga kako igra Brazil!

Blic pak donosi izjavu golmana Kanade i Crvene zvezde Milana Borjana:

– Gledaću Srbiju koja će pobediti Brazil!

B92 na svojim sportskim stranicama bavi se mogućim sastavom Srbije za večerašnju premijeru.

‘‘Ključno pitanje je da li je za ovu utakmicu spreman Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji reprezentacije s 50 golova u 76 utakmica. Mitrović ima problema sa skočnim zglobom, trenirao je s ekipom prethodnih dana, ali je realnija situacija da utakmicu počne kao rezerva. To je bio slučaj i prošlog novembra u utakmici odluke s Portugalom u Lisabonu, a onda je ušao s klupe i postigao pogodak za plasman u Katar‘‘, piše B92 uz dodatak kako će Stojković u utakmicu s Brazilom verojatno ući samo s jednim napadačem, Dušanom Vlahovićem.

Kako će Srbija zaustaviti sjajne brazilske napadače, objasnio je selektor Stojković.

– Teško je braniti se od takvih igrača, ali moramo biti koncentrisani sve vreme, pokušati da ih zaustavimo na pravi način, inteligentno, da ne idemo u trku zbog markiranja, to nije moj stil fudbala. Biće veoma teško, ali moguće je zaustaviti ih – prenosi Telegraf Stojkovićeve reči.

Pripajajući Srbiji i rezultate reprezentacije bivše države, srpski tabloid Alo priseća se utakmice Kraljevine Jugoslavije koja je 1934. godine u Beogradu pobedila Brazil rezultatom 8:4.

Pod naslovom ‘‘Samleli smo finu kafu iz Brazilije‘‘ autor navodi kako je Brazil tada stigao pravo iz Italije gde je učestvovao na drugom Svetskom prvenstvu, na kojem ga je u prvom kolu eliminisala Španija.

Informer prenosi izjave bivšeg fudbalera Radeta Bogdanovića, koji je udario po najvećoj brazilskoj zvezdi.

– Nejmar uvek vuče neke probleme, kontroverze… On ide za novcem, a ne za trofejima, koji mu izmiču. Dosta je sebičan, arogantan, nije ni sportista, onako tetoviran – rekao je za RTS Bogdanović.

Otišao je i korak dalje te najavio ispadanje Brazila već u grupnoj fazi!

– Sve što mislim to i kažem. Ako Bog da, neće ništa pokazati protiv nas. Loš mu je karakter, kada odete u PSŽ iz Barselone zbog para, a imate ih da ne znate šta ćete s njima… Ja bih voleo da igra, mislim da ćemo ga mi eliminisati – zaključuje Bogdanović.

Republika donosi Cecinu prognozu pod naslovom ‘‘Srbija će pojesti Brazil!‘‘. Ne, nije ovdje u pitanju udovica ratnog zločinca Arkana i turbofolk pevačica, nego mačka Ceca koja je zaštitni znak redakcije tog portala.

Ceca je, naime, prvo odabrala posudu s hranom u kojoj je bila zastava Srbije, što je protumačeno kao njena prognoza pobede Vlahovića i društva u večerašnjem okršaju s brazilskim zvezdama…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari