Kiril Lazarov ostaje igrač i selektor Severne Makedonije 1(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com ©)

Malerozna je bila Severna Makedonija na Evropskom prvenstvu u meri da joj je najbolji igrač, ujedno i selektor, Kiril Lazarov otpao sa spiska dan pred početak kontinentalnog šampionata. Nije želeo jedan od najboljih desnih bekova na svetu da reprezentativnu karijeru završi kao povređen igrač, već je rešio da je produži i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u kojima će, takođe, biti i selektor svoje zemlje.

Da se sudbina nije surovo poigrala sa fantastičnim desnim bekom, Kiril Lazarov bi sigurno završio sa reprezentativnom karijerom posle tekućeg Evropskog prvenstva.

Međutim, loš nastup reprezentacije, doživljena sva tri poraza, kao i odsustvo najboljih igrača zbog korona virusa, naterali su Lazarova da produži igračku karijeru u reprezentativnom dresu.

Osim Kirila Lazarova, i Filip Mirkulovski nastaviće reprezentativnu karijeru i sigurno biti na raspolaganju selektoru za kvalifikacije za plasman na naredno Svetsko prvenstvo.

Mirkulovski je pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Severne Makedonije, ali će po potrebi igrati za reprezentaciju na putu ka plasmanu na naredni Mundijal.

Obojica su ovu vest potvrdili nakon poslednjeg meča protiv Danaca na Evropskom prvenstvu 2022. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. počeće u martu, a Severna Makedonija će morati da preskoči dve prepreke na putu ka Mundijalu.

Žreb za baraž je pred kraj Evropskog prvenstva 2022. u Budimpešti, a mečevi prve kvalifikacione faze igraće se od 14. do 20. marta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari