Košarkašice Srbije u polufinalu Evrobasketa 1Foto: Tviter/ Košarkaški savez SRB

Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evrobasketa pobedom protiv reprezentacije Švedske 87:49, prenosi portal N1.

U subotu će Srbija igrati polufinalni meč sa aktuelnim šampionom Španijom. Na ovaj način Srbija je obezbedila učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre, prenosi N1.

Srbija je odlično otvorila utakmicu u Beogradskoj areni i već posle nekoliko minuta je bilo 7:0, navodi ovaj portal.

Tada je briljirala Ana Dabović koja je pogađala gotovo svaki šut, piše N1, i ubrzo je švedski selektor morao da traži tajm-aut, a jedini pozitivan momenat u meču Šveđanke su imale pred kraj prve četvrtine.

U drugoj su se razigrale i Sonja Petrović i Nevena Jovanović koje su ubacile ukupno tri trojke, a uz agresivnu odbranu i odličnu Dabović Srbija je samo uvećavala svoje vođstvo.

U nekim momentima je švedskim igračicama bilo teško da pređu i polovinu teerena pa se prvo poluvreme završilo vođstvom Srbije 43:21, prenosi N1.

Drugo poluvreme nije donelo ništa novo osim nastavka dominantne igre Srbije i u odbrani i u napadu, pogađale su i Dabović i Jovanović i Saša Čađo kao i Jelena Bruks. Srbija je u poslednjoj deonici vodila i 40 razlike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari