Crvena zvezda je nastavila sa sjajnim partijama na domaćem terenu, a u subotu je na parketu Pionira „pao“ i Split – 86:79, čime su crveno-beli stigli i do šestog ovosezonskog trijumfa. Iako su pre meča apostrofirani kao favoriti čija pobeda ne bi smela biti dovedena u pitanje crveno-beli su se dosta pomučili sa neugodnim Splićanima i trebalo im je vremena da stvari postave na svoje mesto i preuzmu konce igre u svoje ruke.

Crvena zvezda je nastavila sa sjajnim partijama na domaćem terenu, a u subotu je na parketu Pionira „pao“ i Split – 86:79, čime su crveno-beli stigli i do šestog ovosezonskog trijumfa. Iako su pre meča apostrofirani kao favoriti čija pobeda ne bi smela biti dovedena u pitanje crveno-beli su se dosta pomučili sa neugodnim Splićanima i trebalo im je vremena da stvari postave na svoje mesto i preuzmu konce igre u svoje ruke. Ponovo je jedan od najboljih u redovima domaćeg sastava bio kapiten Tadija Dragićević, strelac 28 koševa, koji je i sam posle meča priznao da nije sve „štimalo“ u igri Beograđana.
– Znali smo da nas očekuje teška utakmica, trener nas je i upozorio da ne sme biti opuštanja. Međutim, nismo ušli maksimalno u susret, čini mi se da smo bili malo stegnuti na početku. Držali su priključak sve vreme, čak su i poveli, ali pobedili smo uprkos tome što nismo odigrali na nivou svojih mogućnosti. Imamo sedam dana da se pripremimo za meč sa Partizanom, sada nam je ta utakmica u prvom planu – istakao je Dragićević.
Nijedini Amerikanac u redovima tima sa Malog Kalemegdana Omar Kuk nije imun na bledo subotnje izdanje Crvene zvezde.
– Utakmicu smo odigrali ispod očekivanja, ali smo pogodili šuteve kada je to bilo najpotrebnije i zato smo trijumfovali. Sada nam predstoji duel sa Partizanom, čuo sam mnogo toga o rivalstvu sa njima i uveren sam da će to biti lepo iskustvo. Ključ dobre igre i pobede leži u odbrani i moramo prevashodno da se fokusiramo na defanzivu i tu tražimo put do trijumfa – rekao je Kuk, koji je Splićanima ubacio 21 poen. Posle ovog trijumfa Crvena zvezda ima skor 6-1 i i dalje deli lidersku poziciju na tabeli sa Partizanom, sa kojim i odmerava snagu u narednom kolu regionalne košarkaške lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari