Lebron slavio, Jokić zabavljao 1Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Koševi, atraktivni potezi i dobra zabava. Ovako bi najkraće rečeno glasio opis Ol-star meča najboljih igrača NBA lige, kao šlaga na torti 68. Ol-star vikenda.

Drugu godinu zaredom kao veliko finale košarkaške vikend zabave nije održan tradicionalni meč najboljih igrača između Istočne i Zapadne, već su se sudarili timovi koje su birali kapiteni. Tako je ekipa Lebrona Džejmsa bila bolja od tima Janisa Adetokunba – 178:164. All Star meč u Šarlotu posebno je bio zanimljiv srpskim ljubiteljima košarke zbog toga što još od Predraga Stojakovića naša zemlja nije imala svog predstavnika na sudaru NBA zvezda, dok je sinoć čast Srbije branio Nikola Jokić.

Centar Denvera imao je na terenu skroman učinak od samo šest poena i devet skokova za 13 minuta, ali je zato van njega u potpunosti opravdao ono zbog čega se prvenstveno igra ovaj meč – a to je dobra zabava za publiku. Jokić je još na zagrevanju dobio aplauz kada je na smešan način pokušao da oduzme loptu Stefu Kariju, tako što je kao gnjurajući kroz vodu prošao kroz njegove noge. Potom je tokom utakmice publiku u Šarlotu oduševio poentirajući u „tačdaun stilu“, po ugledu na američke fudbalere. Na kraju je izmamio osmehe i kada se sa Lebronom Džejmsom u autu otimao za loptu.

Što se same utakmice tiče, ona je u potpunosti opravdala svoj revijalni karakter. Po običaju, taktike kao da nisu postojale ni kod jednog tima, a niko nije ni pokušavao da ozbiljnije igra odbranu. Cilj je bio da publika uživa u što većem broju koševa, što je na kraju i dobila u nadrealnom rezultatu od ukupno postignutih 342 poena. Tako su gledaoci u hali i kraj malih ekrana uživali u zakucavanjima, dodavanjima preko celog tela, trojkama sa abnormalne razdaljine, koje niko nije ni pokušavao da spreči, kao i mnogim drugim atraktivnim potezima. Rezultat se smenjivao, oba tima su imala i gubila prednost, a na kraju je Lebronova ekipa slavila ponajviše zahvaljujući sjajnom učinku Kevina Durenta, koji je upisao 31 poen i sedam asistencija, te se tako okitio lovorom MVP igrača. Lebron je za svoju ekipu ubacio 19 poena, a odličan učinak imali su još i Klej Tompson (20), Kavaj Lenard (19) i Damijen Lilard (18). Dvocifren broj poena ubacili su i Kajri Irving (13), Džejms Harden (12), Karl Entoni-Tauns (11), Bredli Bil (11) i Ben Simons (10) Kod poraženih je najbolji bio kapiten Janis Adetokunbo sa 38 poena i 11 skokova. Pol Džordž i Kris Midlton su ubacili po 20, a Stef Kari i Rasel Vestbruk po 17 poena. Dvocifren učinak imali su još i Žoel Embid i Blejk Grifin (10).

Iako mnogi u Srbiji Nikolu Jokića ne doživljavaju u vidu nacionalnog ponosa, zbog toga što izbegava da igra za državni tim svoje zemlje, treba napomenuti da nije mala stvar što smo posle čak deceniju i po ponovo imali svog predstavnika na meču najboljih košarkaša NBA lige, bez obzira na to što je u pitanju bila samo zabava za široke američke, pa  i svetske mase.

Kao dečak nisam ni sanjao NBA ligu

Nikola Jokić nije krio oduševljenje što je imao priliku da učestvuje u jednom od najprestižnijih revijalnih sportskih mečeva na svetu.

– Iskreno, kao dečak nikada nisam razmišljao ni o NBA ligi, a kamoli o All Staru. Ceo turnir je bio zanimljiv, bilo mi je sjajno i u takmičenju veštinama. Jedino mi se ne sviđa što ne mogu da krenem nigde bez slikanja, mrzim čoveka koji je izmislio mobilni i kameru u njemu. Ljudi me prepoznaju na svakom koraku, ističu poštovanje. Volim kad vidim da me cene – naglasio je Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari