Lejkersi povlače broj 16 u čast Pau Gasola 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Košarkaški NBA klub Los Anđeles Lejkersi odlučili su da povuku dres sa brojem 16 koji je na svojim leđima tokom šestogodišnjeg igranja za njih nosio Španac Pau Gasol.

Svečanost će biti održana 7. marta 2023, kad će Lejkersi ugostiti Memfis, još jednu ekipu za koju je proslavljeni španski centar igrao.

„Šampion, legenda i zauvek član naše porodice. Sedmog marta 2023. ćemo pod krov podići dres Paua Gasola“, objavila je kalifornijska ekipa na Tviteru, a prenela HINA.

Gasol je Lejkersima pomogao da osvoje dva prstena (2009. i 2010.), kad je bio druga velika zvezda ekipe uz pokojnu legendu Kobija Brajanta. Za vreme igranja u dresu Lejkersa Gasol je tri godine zaredom (2009. – 2011) biran u All-Star ekipu.

Gasol će biti 11. igrač u istoriji Lejkersa, čiji će dres završiti pod svodom dvorane.

Pre Gasola, čast da im neki NBA klub povuče dres koji su nosili, imala su šestorica igrača iz Evrope, a to su: Dražen Petrović (broj 3 u Bruklinu, posthumno), Peđa Stojaković i Vlade Divac (brojevi 16 i 21 u Sacramentu), Židrunas Ilgauskas (broj 11 u Klivlendu), Toni Parker (broj 9 u San Antoniju) i Dirk Novicki (broj 41 u Dalasu).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari