Lil neće dovesti Ivu Grbića 1Foto: EPA-EFE/Focke Strangmann

Ivo Grbić se vraća u Atletiko.

Hrvat je ove sezone bio na pozajmici u Lilu, koji je imao opciju kupovine procenjenu na oko osam miliona evra kako bi osigurao budućnost 26-godišnjeg golmana. Međutim, francuski klub to neće uraditi.

Budućnost Grbića bila je jedna od mnogih koje su „Jorgandžije“ čekale jer je takođe neizvesna sudbina Morate i Saulu koji takođe isčekuju odluke Juventusa odnosno Čelsija o tome da li će njihove ugovore pomenuti klubovi otkupiti ili će se vratiti u Atletiko.

Italijanski tim želi da i dalje ima Moratu u svojim redovima, ali pokušava da smanji otkupnu klauzulu jer nema 35 miliona evra predviđenih ugovorom pre dva leta kada je počela njegova pozajmica u „Staroj Dami“.

Sa druge strane, izgleda da Čelsi nema nameru da dovede Saula u svoje redove, jer je Španac jedva ušao u rotaciju kod Tomasa Tuhela.

U slučaju Grbića, njegova sezona je zaista obećavala. Stigao je u Lil i brzo postao starter, mogao je da se takmiči u Ligi 1, kao i u Ligi šampiona i da konkuriše za mesto u reprezentaciji Hrvatske.

Grbićeva zamisao je bila da je to svakako dobra opcija, jer u Atletiku nije mogao da dođe do minuta na terenu pored neprikosnovenog Jana Oblaka.

U Lilu je trebao da nadomesti odlazak Mika Manjana koji je prošlog leta pojačao Milan i sve je izgledalo sjajno i iz perspektive Atletika, ali i iz ugla Grbića.

Ipak, Lil ni izbliza nije bio onaj tim kao pre godinu dana kada su bili šampioni Francuske, a Grbić nije mogao da pokaže očekivanu sigurnost među stativama.

Bilo je mnogo grešaka u odbrani, a po mišljenju čelnika francuskog kluba Hrvat je primio previše golova u prošloj sezoni.

Zato su odlučili da ga ne kupe za osam miliona evra i on se vratio u Atletiko Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari