Maljković posetio srpske sportiste u Olimpijskom selu 1Foto: EPA-EFE/ KIMIMASA MAYAMA

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković danas je zajedno sa generalnim sekretarom Đorđem Višackim posetio srpske sportiste u Olimpijskom selu.

Maljković je, kako je saopštio OKS, rekao da je zadovoljan radom Misije Olimpijskog komiteta Srbije i da su svi na usluzi sportistima kako bi napravili najbolje rezultate.

„Moram da pohvalim organizaciju našeg tima u Olimpijskom selu. OKS je servis koji je na usluzi sportistima i to jako uspešno radimo. To je prva stvar koju sam pitao sve sportiste pri dolasku, kako su zadovoljni sa uslovima u Selu i radom naše Misije“, rekao je Maljković.

On je istakao da je atmosfera odlična i da se „oseća jedinstvo“.

„Magija Olimpijskih igara čini svoje. Želimo da to pretočimo u dobre rezultate“, rekao je Maljković.

„Velika su očekivanja, to govori poseta na današnjoj konferenciji za medije našeg tima koja je bila najposećenija u Tokiju. Najviše zahvaljujući najboljim ambasadorima naše zemlje Novaku Đokoviću, Filipu Filipoviću, Maji Ognjenović i Sonji Vasić koji su prisustvovali konferenciji, kao i svim sportistima koji će predstavljati Srbiju na Igrama“, dodao je on.

Prvi takmičar, koji će nastupiti na Igrama u Tokiju za selekciju Srbije biće veslačica Jovana Arsić u disciplini skif.

Ona će sutra u jutarnjim satima (3.20) po srednjeevropskom vremenu nastupati u kvalifikacijama.

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, nekadašnji veslač, naveo je da je Jovana Arsić prošla kroz težak period zbog dvonedeljnog karantina po dolasku u Japan.

„Nju sutra očekuje veliki dan, sve te stvari na koje nije mogla da utiče mora da ostavi iza sebe i da se okrene samo onome što je čeka kroz samo nekoliko sati“, rekao je Višacki.

„Kao što sam i njoj rekao, mora da uživa u svakom trenutku iskustva koje je pred njom i da sa pozitivnim stavom uđe u trku“, dodao je generalni sekretar OKS.