Mandić: Zaustaviti im kontranapad 1Dušan Mandić foto Peđa Milosavljević /Starsport

Vaterpolisti Novog Beograda prvu utakmicu u novoj kalendarskoj godini odigraće sutra u Španiji protiv ekipe Barselonete, u duelu sedmog kola Lige šampiona.Na tabeli grupe A katalonska ekipa i srpski drim tim trenutno dele treće, četvrto i peto mesto sa Ferencvarošem, sa po deset bodova.

Kapiten Novog Beograda Dušan Mandić kaže da očekuje veoma težak duel protiv ekipe koja je sastavljena gotovo u potpunosti od španskih reprezentativaca.

– Očekuje nas uzbudljiv i neizvestan duel. Mislim da smo u međuvremenu uspeli da se malo odmorimo i tokom praznika napunimo baterije, a u Španiju idemo sa željom da odigramo dobar meč i upišemo nova tri boda. Ukoliko budemo odoleli njihovom kontranapadu i potrudimo se da ne primimo lake golove iz kontre i sa dva metra mislim da možemo da se nadamo pobedi – izjavio je Mandić.

Pomoćni trener Novog Beograda Ðorđe Filipović istakao je da je Barseloneta ekipa koju odlikuju jak ritam i presing u odbrani.

– Poznato je da je Barseloneta veoma nezgodna ekipa, pogotovo na svom bazenu i tamo nikad nije lako igrati. Promenili su tim u određenoj meri u odnosu na prošlu sezonu, kao i trenera, ali su i dalje veoma kvalitetni što se i vidi kroz njihove rezultate. Odlikuje ih izuzetan visok ritam tokom čitave utakmice, sjajno su fizički pripremljeni, a prepoznatljivi su po igri u odbrani i visokom presingu koji forsiraju. Na sve to ćemo morati da se adaptiramo kako bismo bili konkurentni, odigrali što bolju utakmcu i zabeležili pobedu- rekao je Filipović.

U okviru iste grupe sutra igraju i vaterpolisti kragujevačkog Radničkog, koji gostuju Olimpijakosu u Pireju, dok u sredu Crvena zvezda svoj meč u grupi B igra u Francuskoj protiv Marseja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari