I dalje varniči u Barseloni, Arauho odgovorio Gundoganu kodeksom vrednosti 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

„Krivac“ za eliminaciju Barselone od PSŽ-a u četvrtifnalu Lige šampiona smatra da bi opet isto uradio kod starta zbog kojeg je dobio direktan crveni karton u 30. minutu revanša na Monžuiku.

Teško se u Barseloni mirise sa ispadanjem iz Lige šampiona. Imali su Katalonci posle prvog meča na Parku prinčeva obećavajuću prednost (2:3). Uspeli su da u revanšu četvrtfinalu povedu, delovalo je da kontrolišu situaciju sve do momenta kada je Ronald Arauho zbog strata na Barkoli dobio direktan crveni karotn u 30. minutu.

Od tog momenta PSŽ je preuzeo dominaciju; imala je i Barsleona sovje šanse, ali jednostavno nije mogla da se sat vremena nadmeće sa igračem manje (1:4).

U analizi urađenog, Ilkaj Gundogan je posle utakmice bio veoma kritičan prema saigraču Arauhu zbog odluke da onako riskantno startuje na Barkoli.

– TU tim ključnim situacijama moraš da budeš siguran ako kreneš po loptu. Nisam siguran da li ju je dohvatio ili nije… Ali ja bih svakako dozvolio jedan na jedan situaciju, pa čak radije primio i gol. Kažem, ne znam da li je došao do lopte ili nije, ali daj svom golmanu priliku da odbrani taj šut. Ili im čak daj i gol. Ovo je Liga šampiona. Ko god da je protivnik nemoguće je da se vratiš sa igračem manje. Razočarani smo. Do tog crvenog kartona držali smo utakmicu pod kontrolom… Isključenje u tako ranoj fazi te jednostavno ubije… Bili smo u dobroj situaciji. Ne samo zbog prve utakmice, nego i zato što smo dali prvi gol. Sve je bilo u našim rukama i dozvolili smo da nam isklizne na najlakši način. Poklonili smo ovo Pari Sen Žermenu. To je ono što me najviše razočarava – poručio je Gundogan, ostavivši utiska veoma iskrene osobe u datom trenutku.

Arauho se danas pojavio na promociji svoje nove knjige. Novinari su iskoristili priliku da ga priupitaju za mišljenje u vezi sa izjavom Gundogana.

– Više volim da za sebe zadržim šta mislim o tim komentarima. Imam svoje kodekse i vrednosti koje mislim da treba da poštujete – naveo je Urugvajac.

Na pitanje da li je Gundogan prekršio te kodekse i vrednosti, Arauho je kratko odgovorio.

– Mislim da sam već odgovorio na to pitanje.

Vrlo daroviti defanzivac verovanto je iziritirao navijače Barselone posle izjave u kojoj je istakao da se ne oseća odgovornim zbog crvenog kartona, uprkos tome što je posle toga PSŽ napravio rezultatski preokret.

– Crveni karton? Ne osećam odgovornost. On utiče na utakmicu, posebno kada vaš tim ostane sa desetoricom igrača na terenu, ali mnogo je drugih stvari u kontekstu same utakmice pored mog isključenja. Tužan sam, kao i svi navijači, želeli smo da se plasiramo u polufinale, imali smo situaciju u svojim rukama… To je riskantan potez, 50/50. Ako je faul, morate da budete isključeni.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari