Mane: Najznačajniji trofej u mojoj karijeri 1Foto: EPA-EFE/FOOTOGRAFIIA

Sadio Mane izjavio je da je osvajanje Kupa afričkih nacija sa reprezentacijom Senegala najveći uspeh u njegovoj karijeri. Po završetku finalne utakmice napadač Liverpula proglašen je za najboljeg igrača šampionata, koji je održan u Kamerunu.

Mane je pogodio mrežu u odlučujućem jedanastercu kojim je njegov nacionalni tim u nedelju posle penal serije osvojio trofej šampiona Afrike, prvi u istoriji Senegala. „Lavovi“ su dva puta izgubili u finalnim utakmicama, a poslednji put pre tri godine od Alžira (1:0).

„Ovo je najbolji dan u mom životu i najznačajniji trofej u mojoj karijeri. Osvajao sam Ligu šampiona i još neka takmičenja, ali ovaj uspeh ima za mene veću važnost. Srećan sam zbog sebe, svoje porodice i svog naroda“, izjavio je 29-godišnji fudbaler.

Mane u 4. minutu utakmice nije iskoristio penal, ali nije izgubio samopouzdanje kad je trebalo da u četrtoj seriji svom timu sa penala obezbedi pobedu (4:2).

„Kad sam promašio penal u 4. minutu bio je to težak udarac za mene, ali su me saigrači ohrabrivali i govorili da zajedno gubimo i zajedno pobeđujemo. Momci su rekli ’Sadio, verujemo u tebe’ i to me je dodatno motivisalo. Ovaj trofej pripada svim igračima senegalske reprezentacije, svi smo podjednako zaslužni za njegovo osvajanje“, izjavio je fudbaler Liverpula.

a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari