Mega u senci O Brajanta 1Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Zakuvalo se na Malom Kalemegdanu; na januarskom minusu u taboru crveno-belih poprilično je tenzično poslednjih dana, praktično od evroligaškog gostovanja Efesu.

O Brajant se ozbiljno na jednom tajm-autu zamerio treneru Radonjiću u meri da u klubu još uvek dumaju i gledaju na sat namereni da u trci s vremenom izvuku bingo u vidu eventualnog raskida saradnje sa Amerikancem i potpisa domaćeg igrača na poziciji centra. Rok za takav, relativno težak manevar, ističe večeras, negde u periodu kada će crnogorski stručnjak izvesti svoje pulene na meč sa Megom u okviru 17. kola ABA lige (18.00).

Zvanično, O Brajant je suspendovan i do daljnjeg neće biti u protokolu za utakmice crveno-belih.

Istovremeno, biće i novčano kažnjen, a sama suspenzija formalni je okvir na osnovu kojeg bi u klubu mogli da sprovedu i raskid ugovora. Trener Radonjić je generalno nezadovoljan amerikančevim partijama, odnosnom prema obavezama i fizičkim stanjem u kojem se nalazi.

Vremenski tesnac (prelazni rok se večeras završava) mogao bi da bude jedini razlog ostanka bivšeg košarkaša Makabija, ruske Lokomotive… ali je pitanje na koji bi se način onda izgladio odnos između Radonjića i bivšeg studenta Luizijane Stejt.

U datim okolnostima, crveno-beli večeras dočekuju košarkaše Mege, svesni jedva preživljene drame u prvom međusobnom ovosezonskom susretu. Bio je to meč u kojem je Emanuel Teri pokazao igračke limite u oba pravca zbog kojih je nedugo zatim i dobio otkaz, odnosno Filip Petrušev demonstrirao kvalitete nateravši upravo da javno obrazloži zašto tako talentovanog igrača nije uspela da angažuje tokom prethodnog leta.

– Očekuje nas utakmica sa ekipom u kojoj se nalaze brojni mladi igrači velikog talenta. Predvođeni iskusnim Milenkom Tepićem, u dosadašnjem delu sezone pokazali su da mogu da savladaju svakoga i na domaćem, ali i na gostujućem terenu. Zbog toga, moramo uz maksimalan respekt i vrlo čvrstom igrom da uđemo u ovu utakmicu – poručio je Radonjić.

Crnogorski stručnjak, preuzimanjem ekipe od kolege Obradovića nije uspeo da reši krucijalne probleme u organizaciji igre, postizanju poena iz tranzicije, protoku lopte i defanzivnom branjenju protivničkog “pika”.

Zvezda ima brojne defanzivne probleme tako da će večerašnji meč biti i ozbiljan test u segmentu odbrane u reketu u kojem surovo dominira Filip Petrušev, potpomognut Markom Simonovićem.

Ujedno, Mega je tim koji igra vrlo brzo u tranziciji tako da će to biti poseban zadatak za odbranu Zvezde. Petrušev je najopasniji nakon otvaranja iz blokada u centralnom “piku” i na ofanzivnom skoku, a nešto slabiji u igri leđima na niskom postu i šutu sa distance. Radonjić se može pohvaliti da je igrački revitalizovao Radanova, odnosno Dobrića pozicionirao u jednog od lidera ekipe.

–  U dosadašnjem delu sezone pokazali su da imaju veliki kvalitet, posebno u mečevima sa timovima koji imaju ambicije da se nađu u vrhu tabele. Tim koji je spoj mladih i vrlo iskusnih igrača što se u njihovom slučaju pokazalo kao dobra kombinacija. Moramo maksimalno oprezno i angažovano da uđemo u ovu utakmicu, meč na Novom Beogradu smo dobili u tesnoj završnici i znamo da nas čeka težak posao kako bi došli do bodova – iskren je Dobrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari