Predstojeće pojedinačno EP u džudou u Beogradu okupiće više od 500 takmičara iz 43 zemlje, saopštili su ogranizatori takmičenja.
– Srbija je u poslednjih godinu dana zasjala na džudo nebu Evrope, pošto smo u tom periodu organizovali dva velika takmičenja, koja su bila put ka ovom, najvećem – rekao je novinarima predsednik Organizacionog odbora i ministar u Vladi Srbije Predrag Bubalo.

Predstojeće pojedinačno EP u džudou u Beogradu okupiće više od 500 takmičara iz 43 zemlje, saopštili su ogranizatori takmičenja.
– Srbija je u poslednjih godinu dana zasjala na džudo nebu Evrope, pošto smo u tom periodu organizovali dva velika takmičenja, koja su bila put ka ovom, najvećem – rekao je novinarima predsednik Organizacionog odbora i ministar u Vladi Srbije Predrag Bubalo. Takmičenje će se održati od 6. do 8. aprila u Beogradskoj Areni, koja će biti preuređena za tu priliku. Za sada se prijavilo 550 takmičara, a konačan spisak biće poznat sledeće nedelje.
Direktor EP-a Dragan Atanasov rekao je da je Evropska džudo federacija u utorak obavila poslednju kontrolu organizacije i ocenila je kao odličnu.
– Organizaciju su ocenili kao toliko dobru da će nas predložiti i za domaćina Svetskog prvenstva. Već nam se prijavila delegacija iz Japana, najavila se delegacija Koreje. Biće mnogo znalaca na takmičenju, koje je ove godine jedno od najvećih, ako ne i najveće na svetu – rekao je Atanasov.
Što se tiče srpskih takmičara, svi se nadaju medalji, a najviše pažnje poklanja se borcu u kategoriji do 66 kilograma Milošu Mijalkoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari