Milanović: Cilj titula 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Možda je i najbolji vaterpolista svih vremena; kao trener je sa Partizanom i italijanskim Pro Rekom osvajao titule šampiona Evrope i možda je i to bio jedan od razloga zbog kojih se uzburkala voda u beogradskim bazenima po saznanju da će Igor Milanović od sezone 2019/20 preuzeti vođenje Crvene zvezde.

Proslavljeni srpski vaterpolista početkom 90-ih 20. veka imao je odličnu igračku sezonu 1991/92 u crveno-beloj kapici (osvojena prva titula u istoriji kluba) tako da mu novi, neće biti i prvi mandat u redovima šampiona Evrope iz 2013.

U društvu direktora kluba Igora Milojevića, dosadašnjeg šefa struke, a budućeg koordinatora mladih selekcija Aleksandra Filipovića, kao i Nikole Rađena, svog dosadašnjeg i budućeg saradnika, Igor Milanović objasnio je razloge dolaska u Zvezdu. Zajedno sa Rađenom, koji je prošle godine igrao u Moskvi, Milanović je prošle godine u Pančevu bio deo novog projekta, Vaterpolo klub Wind sport, koji je u utorak takođe ozvaničio svoju blisku saradnju sa crveno-belima. Od ovog leta, Rađen će biti ponovo igrač Zvezde, a Milanović trener.

– Pre svega sam sretan što sam svoju karijeru vezao za dom, za kuću, posle provedenih četiri-pet godina van mog Beograda. Najveća kopča i zajednički sadržalac bilo je to da su ljudi iz Zvezde pokazali spremnost da osveže tim, da pokažu ozbiljnost u radu sa prvim timom, sa amcibijama da budemo prvi. Za mene je to i izazov i novo iskušenje – naglasio je Milanović.

Milanović je veliku igračku karijeru započeo u matičnom klubu Partizan, zatim je igrao u Mladosti, Zvezdi, osvojivši sva moguća zlata sa reprezentacijom. On je 2006. godine uvršten u vaterpolo Kuću slavnih. Upitan kakve su reakcije navijača došle do njega, s obzirom da je jedna od najvećih asova Partizana, Milanović je rekao da ne želi da se bavi statusom koji ima kao velikan „večitog rivala“.

– Ne želim da se bavim time. Nije mi prvi put da branim boje Crvene zvezde. Siguran sam da će biti nezadovoljnih navijača, ali istakao bih i da sam bio igrač kada je VK Crvena zvezda bila prvi put prvak, kada je prvi put u istoriji pobedila Partizan, sa velikim Vlahom Orlićem, Nikolom Stamenićem… Viktor Jelenić i ja igrali smo u centarskom paru i bili smo verovatno najbolji par na svetu. Šteta što nismo igrali Ligu šampiona… Kao i igraču i kao treneru, dela stoje iza mene.

A, dela su u sportu rezultati. Obećavam da ću da najprofesionalnije obavljam svoju dužnost i siguran sam da ću ga i dalje profesionalno raditi – istakao je Milanović, koga čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari