Miloš Teodosić na pragu dolaska u Crvenu zvezdu 1Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Navijači Crvene zvezde su u egzaltiranom stanju! Detalji se utanačuju kako bi Miloš Teodosić postao član crveno-belih.

Izgleda da će obećanje dato još na početku prošle sezone, Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, ispuniti.

Tada je poručio da sa Milošem Teodosićem ima načelan dogovor da ovoga leta dođe u Crvenu zvezdu i prema saznanjima Telegrafa trenutno se utanačuju detalji dve strane kako bi jedan od najboljih evropskih plejmejkera u poslednjih deset godina ostvario dečačku želju.

Populanri Teo je neretko isticao da je veliki navijač Crvene zvezde. Postoje i snimci na kojima je viđen na severnoj tribini stadiona Rajko Mitić, u navijačkom kopu.

Kada je pričao o potencijalnom dolasku u Zvezdu, naglašavao je da će to uraditi jedino ako se bude osećao sposobnim da može pomoći crveno-belima u ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Teodosić je po isteku sezone 2022/23 završio saradnju sa Virtusom. Velikan iz Bolonje imao je želju da se obnovi ugovor, međutim, popularni Teo je izgleda odlučio da ispuni dečačku želju i zaigra u najvoljenijem dresu.

Moguće je i da je u međuvremenu razgovarao sa Duškom Ivanovićem u vezi sa minutažom i ulogom koju bi imao, kao i samom tretmanu u ekipi.

Jednostavno, u 36. godini života, sjajni plej sigurno neće moći u kontinuitetu da igra više od 30 minuta niti da manirski puni statističke rubrike impozantnim brojkama.

Telo mu je u dobrom stanju, fizički se oseća dovoljno sposobnim da navijače Crvene zvezde drži budnim na svakoj utakmici, ali na prosečnih 75 mečeva u takmičarskoj godini ne bi bio u stanju da na maksimalnom broju obrtaja igra svako drugo ili treće veče.

U Virtusu je, recimo, u proseku igrao oko 20 minuta i činilo se da mu je uloga bila izbalansirana i u skladu sa fazom u kojoj mu se nalazi karijera.

Iako nije u igračkom zenitu, nema nikakve sumnje da je i dalje sposoban da kreira kao da ima „oči na leđima“.

Ivanović bi mogao da ga koristi i kao drugog „bol hendlera“ u paru sa klasičnim plejmejkerom, što je Etore Mesina radio još u moskovskom CSKA, a nešto slično primenjivao Serđo Skariolo u Virtusu.

U sezoni za nama, imao je prosek od 10,3 poena i čak šest asistencija.

Nema sumnje i da će imati lukrativan ugovor i primanja ne manja od 700.000 evra godišnje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari