Minimalac u La Ligi 155 hiljada evra godišnje 1Foto: EPA-EFE/Miguel Oses

Prema pisanju Asa u Drugoj španskoj ligi minimalna zarada je duplo manja.

Prema pisanju španskog Asa minimalac fudbalera u La Ligi iznosi 155.000 evra po godini ugovora. Prema kolektivnom ugovoru, ovaj novac je podeljen na 14 uplata više od 11.000 evra mesečno, piše Sport Klub.

To se desilo zahvaljujući ugovorima koji su sklopljeni 2016. godine, a podložno je promeni jer se svake godine indeks potrošačkih cena (CPI) preračunava i uglavnom povećava.

U slučaju druge španske lige situacija brojke su mnogo manje od onih u Santander ligi. Drugoligaški fudbaler prema dogovoru ima minimalnu platu od 77.500 evra godišnje, odnosno polovinu minimalne zarade u najvišoj ligi španskog fudbala.

Ovaj novac se raspoređuje na 14 isplata po 3.500 evra mesečno, a, kao i u La Ligi može da se modifikuje u zavisnosti od indeksa potrošačkih cena.

Fudbaleri imaju 30 dana plaćenog godišnjeg odmora ili proporcionalno manje ako im je staž u timu manji od godinu dana.

Osim toga, mora da se uzme u obzir da od tih 30 slobodnih dana, „21 moraju da imaju u kontinuitetu, a ostatak kada se strane dogovore”. Kolektivni ugovor je ugovor produžen do 2024.

„Ovaj kolektivni ugovor će se u celosti produžavati na period od četiri godine ako ga nijedna strana ne otkaže najmanje šest meseci pre datuma njegovog isteka ili bilo kog produženja” stoji u tekstu dokumenta, navodi Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari