Minimalan poraz Srbije protiv Španije na E-ON kupu 1Foto: STARSPORT/Peđa Milosavljević

Nijanse su nedostajale Srbiji do boljeg rezultata protiv Španije.

Oba sastava, nekompletni, u odnosu na ono što ih čeka na EP u Zagrebu, prikazali su igru, adekvatnu trenutku priprema. Svaka je imala svoje momente. U prvoj četvrtini centri Srbije, posebno Ubović su najavili svoje veče. Tri puta je Španija uspevala da anulira minimalnu prednost srpskog sastava.

Španci su moćno delovali u drugih osam minuta, sa tri gola sa igračem više i realizovanim petercem. Mandić je tada zablistao sjajnom šraubom sa šest-sedam metara. Bolja igra je donela prednost Španiji 8:5. Srbija se nije predavala, Strahinja Rašović i Drašović iz peterca su vratili meč u neizvesnost. Sa dobrom igrom srpski vaterpolisti su nastavili i u trećem delu. Luka Gladović je izjendačio, Ubović sa igračem više stavio tačku na seriju 4:0 i vodjstvo 9:8. Za 10:9 još jedna majstorija Mandića da bi posle izjednačenja, Gladović je sjajno asistirao Jakšiću za minimalnu prednost pred poslednji deo 11:10. Španci su tada na poklon dobili peterac ali je Mišović dobio duel sa Lrumbeom.

Tada je na scenu stupio Felipe Perone. Brzo je Španija zahvaljujući njegovim asistencijama i golovima odmakla na 13:11. Mandićev treći gol je najavio dramu, Ubović sve dodatno zakuvao 76 sekundi pre kraja izjednačenjem. U narednom napadu Larumbe skoro pri isteku napada iz daljine savladao Mišovića. Srpski napad za izjednačenje nije uspeo. Dosuđen je kontra faul Uboviću tačno 32 sekunde pre kraja i nije bilo problema za Špance da sačuvaju loptu i pobedu.

Srbija je turnir završila pobedom protiv Rumunije 15:5, Mađarske na peterce 16:14, porazom od Nemaca 11:9 i Španije 14:13. Sa ukupno pet bodova je osvojila četvrto mesto iz Španije, Mađarske i Nemačke a ispred Rumunije. Ni rezultati ni bodovi nisu bili najvažniji a selektor Stevanović utiskom o igri može da bude zadovoljan jer se tačno videlo šta je potrebno da se uradi do starta prvenstva Evrope 5. januara kada se igra sa Nemačkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari