Mladen Krstajić preuzeo poziciju selektora Bugarske 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Ma koliko se može diskutovati o tome šta je i koliko uradio u svojoj trenerskoj karijeri, Mladenu Krstajiću se mora čestitati na tome da relativno lako pronalazi nove trenerske angažmane. Nakon kratkog mandata na klupi Makabija iz Tel Aviva, nekadašnji selektor Srbije, preuzeo je identično mesto na klupi Bugarske.

Sa našim komišijama, Krstajić je potpisao ugovor do 2024.

Srpski stručnjak pokušaće u onome u čemu nije uspeo kada je vodio našu reprezentaciju, koju je preuzeo od Slavoljuba Muslina kao početnik i trener bez iskustva, vodeći je na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Mandat je proveo i tokom Lige nacija, a otkaz dobio nakon debakla od Ukrajine (5:0).

Krstajić je pristao na uslove Fudbalskog saveza Bugarske na osnovu kojih bi trebalo da zarađuje 20.000 evra mesečno.

Novi selektor Bugarske, priključio se Saši Iliću, nekadašnjem saigraču u Partizanu, koji je nedavno preruzeo vođenje sofijskog CSKA.

Bugari se nalaze u teškom periodu obeleženom sve samim neuspesima u kvalifikacijama za velika svestka takmičenja.

U aktuelnom takmičenju u Ligi nacija, u grupi pored Makedonije, Gibraltara i Gruzije ekipa Bugarske je osvojila tri boda, bez ijedne pobede. A, kod kuće je pretrpela debakl od Gruzije – 5:2.

Poslednju pobedu naše istočne komšije su ostvarile u oktobru prošle godine, kada su sa 2:1 savladale Severnu Irsku u Sofiji na kraju mundijalskih kvalifikacija. U toj grupi Bugari su bili četvrti, daleko iza Švajcarske i Italije, a iza i Irske.

Isto četvrta u grupi Bugarska je bila i u kvalifikacijama za prethodno Evropsko prvenstvo, sa samo jednom pobedom u osam odigranih mečeva.

Mladen Krstajić je, inače, prvi strani selektor u Bugarskoj posle 12 godina. Poslednji pre njega bio je još jedan „partizanovac“ – Lotar Mateus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari