Moramo i brže i agresivnije 1Foto: FoNet AP

Stef Kari je 23 puta „napadnut“ u drugom meču finala Zapadne konferencije; u 15 navrata je „probijen“, zbog čega je i označen kao jedan od krivaca za poraz Golden Stejta i poravnanje Hjustona na 1:1 u seriji.

Naredna dva duela odigraće se u Ouklendu, terenu na kojem Voriorsi nisu izgubili u plej-ofu još od serije velikog finala sa Klivlendom 2016. i upravo bi Kari i Klej Tompson trebalo da navuku odela Supermena i pomognu Kevinu Durantu, koji je u porazu u Teksasu ostao potpuno usamljen.

Kari se poprilično dugo opravljao od povrede kolena, dočekavši početak plej-ofa u rovitom stanju. Majk D Antoni prepoznao je ranjivost sjajnog plejmejkera u drugom susretu, težeći da na preuzimanju Voriorsa u odbrani Harden ostane na Kariju.

– Pogađali su šuteve. Bili smo za korak prespori u našim rotacijama i preuzimanjima, pa su oni uspeli da lako ulaze u reket. Znamo da je njihov stil da igraju dosta izolacija, da nas pređu iz driblinga i da loptu spuste u reket. Moramo na to da odgovorimo dosta agresivnije i disciplinovanije u odbrani – samokritičan je bio Kari.

I sam Majk D Antoni potvrdio je strateško opredeljenje da Harden i Pol konstantno napadaju Karija u odbrani i da nakon probijanja prve linije šutiraju sa poludistance (Pol) ili loptu nabace Klintu Kapeli na zakucavanje. Upravo su Harden i Kapela tandem u NBA sa najviše uspešnih dodavanja: „Brada“ je reprezentativcu Švajcarske, kome su roditelji iz Konga i Angole, nabacio više od 200 lopti, koje je 208 centimetara visoki centar Roketsa uglavnom pretvarao u zakucavanja.

– Neću da vam otkrivan nikakve naše tajne. Treba samo da očvrsnemo i da igramo tu odbranu jedan na jedan. Moramo da se fokusiramo i da budemo što čvršći i da im što više otežamo posao. Moramo da se fokusiramo – jasan je Kevin Durant, jedini košarkaš Golden Stejta koji je na oba meča pružio vrhunske partije.

Skor u finalima

Istok

Klivlend – Boston              0:2

Zapad

Golden Stejt – Hjuston   1:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari