Moto GP: Doviciozo bolji od Markeza u Austriji 1Foto: EPA-EFE/ DOMINIK ANGERER

Italijanski motociklista Andrea Doviciozo pobednik je VN Austrije nakon što je u poslednjoj krivini pretekao do tada prvoplasiranog u trci Marka Markeza.

U pravoj drami koju su nam priredila dva najbolja vozača u sezoni bolji je bio vozač Dukatija, ispred aktuelnog svetskog šampiona.

Od samog starta trke su upravo njih dvojica vodili najveće bitke na stazi, a na 20 krugova pre kraja su se potpuno u daljini izdvojila dva fantastična vozača i do poslednje krivine oduševljavala publiku i na tribinama i pokraj malih ekrana.

Konstantno su se smenjivali u vođstvu, a Markez je na tri kruga pre kraja pretekao Dovicioza na startnom ciljnom pravcu.

Od tog trenutka kreće potera pilota Dukatija za pobedom, u poslednjem krugu na startnom ciljnom pravcu pretiče Markeza, no svetski šampion uzvraća „udarac“ već u prvoj krivini i sve do poslednje čuva prednost, ali tada Doviciozo povlači briljantan manevar o kome će se još dugo pričati i kao prvi izlazi na startni ciljni pravac, a snaga Dukatija mu omogućuje da dođe do pobede u Austriji.

Ovo je četvrta uzastopna pobeda za italijansku ekipu u Austriji, a interesantno je da na ovoj stazi Mark Markez još uvek nije trijumfovao u svojoj prebogatoj karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari