Moto GP: Prva pobeda Aleksa Rinsa u karijeri 1Foto: EPA-EFE/ NICOLAS JIMENEZ

Španski motorciklista i vozač Suzukija Aleks Rins trijumfovao je u trećoj trci sezone, voženoj za VN SAD ispred Valentina Rosija i Džeka Milera.

To je bila prva pobeda u karijeri mladog Španca i prva za japansku ekipu još od 2016. godine kada je na VN Velike Britanije trijumfovao Maverik Vinjales.

Prvi deo trke je obeležio svojom sigurnom vožnjom Mark Markez, ali onda aktuelni šampion pada sa motora i završava trku pre vremena, te to otvara prostor za borbu između Rosija i Rinsa za pobedu.

Iako je popularni „Doktor“ vodio do četiri kruga do kraja trke, Rins ga je pretekao na delu staze gde se možda to i najmanje očekivalo i do kraja je zadržao poziciju za veliko slavlje, iako mu se u poslednjoj krivini Rosi primakao na manje od pola sekundi prednosti, no Italijan i nije imao mesta gde da obiđe asa Suzukija.

Za to vreme, iza njih se odvijala prava bitka za treće mesto, pošto se Džeku Mileru, uprkos šest sekundi zaostatka u jednom periodu trke, baš približio Andrea Doviciozo, ali popularnom „Doviju“ su „ponestali“ krugovi kako bi ponovo izborio plasman na pobednički podijum.

Naredna trka se vozi 5. maja u Herezu za VN Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari