Najbolja teniserka sveta Ešli Barti objavila da se povlači 1Foto: EPA-EFE/ WILL OLIVER

Trenutno najbolje rangirana teniserka, dvadesetpetogodišnja Ešli Barti objavila je da se povlači iz profesionalnog tenisa.

Ova mlada Australijanka objavila je ovo na društvenim mrežama dodajući da  želi da „ostvari druge snove“.

„Veom sam srećna i veoma spremna. Isamo znam da je u ovom trenutku, za mene kao osobu, ovo ispravna odluka“, rekla je u videu.

Barti je osvojila tri grend slem titule, od kojih je poslednja ove godine na Australijan Openu.

Vlasnica je još 15 trofeja i u karijeri je zaradila 23,8 miliona dolara.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ash Barty (@ashbarty)

Ova mlada teniserka se već jednom povlačila iz profesionalnog tenisa 2014. godine, a u pauzi od tenisa sportsku strast namirivala je kroz kriket, kao dvosezonska članica Brizbejn kriket kluba.

Ešli Barti je rođena 24. aprila 1996 u Springfildu (Australija). Roditelji su joj medicinski radnici, a po njenim rečima nikada na nju nisu vršili pritisak da mora da ostvari uspeh u tenisu.

Tvrdi da je reket prvi put uzela u ruke sa četiri godine, a otac je na prvi trening odveo kada je napunila šest. Kaže da su joj najveća podrška dve sestre koje kada god može vodi sa sobom na najveće turnire.

Dok se bavila kriketom učestvovala je i na nekoliko poznatih takmičenja iz pecanja u Australiji, ali nije ostvarila učinak vredan pažnje.

Veliki je zaljubljenik u fudbal i često gleda utakmice Ričmond Tajgersa u Melburnu. Tako joj je u Engleskoj redovna stanica „Old Traford“, gde ima svoju godišnju kartu u loži za utakmice Mančester junajteda u Premijer ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari