Nastavlja se blistava serija Miomira Kecmanovića 1Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Novak Đoković nije mogao da učestvuje na Mastersu u Indijan Velsu, trio Dušan Lajović – Filip Krajinović – Laslo Đere nije dugo ostao na turniru, ali zato najmlađi srpski predstavnik Miomir Kecmanović briljira u „kalifornijskoj pustinji“, a sinoćnja eliminacija šestog reketa sveta Matea Beretinija odvela ga je u četvrtfinale – 2:1 (6:3, 6:7 (5:7), 6:4).

Bio je to jedan od najboljih mečeva u karijeri 22-godišnjeg Beograđanina, kome očigledno prija trenerska „ruka“ Davida Nalbandijana, a dominacija u prvom setu samo je potvrdila odličnu formu 61. reketa sveta ove sezone.

Učesnik osmine finala Australijen opena, što mu je bio najjači grendslemovski učinak od kada je deo ATP tura, napravio je brejk u četvrtom gemu, iskoristivši prvu priliku za to.

Pre i posle toga služili su ga servis, išli mu povratni udarci i koncentracija ostajala na visokom nivou, pa je i pored proćerdane brejk lopte u 6. gemu mirno poveo protiv Italijana.

U drugom je viđena veća borba, jer su obojica čuvala servis gemove, pa je pobednik morao biti odlučen u taj-brejku.

I u njemu su bili izjednačeni, mini-brejk desio se tek posle 10. poena, kada je polufinalista Vimbldona 2021 otišao na 6:5, a onda povratio rezultatsku ravnotežu.

Nije se Italijan dao ni u setu odluke, međutim Miomir je sačuvao mir i preciznost, odlepio se na 4:3 i 5:4, u zadnjem gemu odneo sve poene i brejknuo rivala za bitku sa Amerikancem Tejlorom Fricom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari