Danil Medvedev: Ne plašim se više poraza 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Jasno je bilo da će Danil Medvedev u nekom trenutku morati da „padne“, ali niko nije očekivao da će se osvajač najviše turnira u poslednjih nekoliko meseci stati već na startu mastersa u Parizu.

I to protiv daleko slabije rangiranog protivnika, jer je četvrtom teniseru sveta „glave“ došao 65. na ATP listi Žeremi Šardi.

– U početku sam bio ljut na sebe, jedno 10 do 15 minuta, ali onda sam shvatio da je takav život, nekad pobediš, nekad izgubiš. To je sport. Svi znamo da Žeremi može da odigra dobro. Šteta je samo što sam propustio toliki broj prilika za brejk (1/15). Možemo da razgovaramo i o mom forhendu ili bekhendu… Imao sam šanse. On je svoje iskoristio i to je napravilo razliku – ovako je Rus sumirao utiske posle slavlja Francuza u tri seta (6:4, 2:6, 4:6).

Ovo je finalisti poslednjeg sezonskog grend slema – US opena bio prvi ovako ekspresni poraz od junskog turnira u Štutgartu.

– Ponekad su vam dve iskorišćene brejk lopte od 20 dovoljne da pobedite. Nije prvi put da mi se ovo dešava, verovatno da nije ni poslednji. To je život. Nekada sam imao strah od poraza, jer mrzim da gubim. Sada je sve to iza mene – kaže 23-išnjak rođen u Moskvi.

Medvedev je četiri od sedam ATP trofeja u karijeri uzeo tokom 2019. godine – na mastersima u Šangaju i Sinsinatiju, te na manje jakim turnirima u Sofiji i Sankt Petersburgu – a kako je bio u seriji pobeda novinare u francuskoj prestonici je zanimalo da li mu je taj ritam poremećen preskakanjem takmičenja u Moskvi i Beču. Pre aktuelnog iz kategorije 1.000.

– Možda i jeste, ali ne mogu da igram 35 turnira godišnje. Morate da radite prave stvari da sačuvate svoje telo. Mislim da smo moj tim i ja napravili dobar izbor – zaključio je jedan od mladih pretendenata na teniski presto, kada se iz jednog dana iz te trke povuku Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Bez Federera na ATP kupu

Rodžer Federer je prošle nedelje ponovo osvojio turnir u rodnom Bazelu, pa odustao od učešća na mastersu u Parizu, a juče je saopštio da ga neće biti ni na premijernom ATP kupu u Australiji, januara sledeće godine. On je u dogovoru sa porodicom i saradnicima izabrao da tih dve nedelje provede kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari