Novosadski derbi 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Sledeće srede se nastavlja Kup Srbije u fudbalu, a juče je žrebanjem odlučeno ko će na koga u borbi za sledeću rundu najmasovnijeg takmičenja.

Kao i uvek, najviše pažnje privlače utakmice večitih rivala za prevlast Crvene zvezde i Partizana, ali i trećeg kluba po jačini u zemlji – Vojvodine, ovog puta u ulozi branioca trofeja.

Novosađani neće morati da mrdaju iz svog grada tog 25. novembra, čak ni sa svog „Karađorđa“, jer će nominalni domaćin meča biti njihov gradski rival i ove sezone vrlo zapažen superligaš Proleter, čiji tim i inače koristi stadion „lala“.

Poraženi finalista iz sezone 2019/2020. i najčešći Kup pobednik u ovom veku, Partizan, mora u Gornji Milanovac, gde će gledati da se revanšira timu svog nekadašnjeg igrača a sada rivalovog trenera Žarka Lazetića za bodove uzete u prvenstvu i ostane u borbi za jedan od dva pehara, kada je onaj šampionski već „predao“ Crvenoj zvezdi.

Sredinom sledeće sedmice, takođe, niški Radnički ide u kuću niželigaškog IMT-a, Javor u svojoj Ivanjici dočekuje Voždovac, subotički Spartak će imati prednost domaćeg terena protiv Mladosti, a surdulički Radnik u susretu sa Čukaričkim, dok Napredak odlazi na noge TSC_u iz Bačke Topole.

Crvena zvezda će zbog obaveza u Ligi Evrope opet igrati posle ostalih, ovog puta zato što u četvrtak ima možda ključni duel za prolećnu fazu sa Gentom u Belgiji, pa će duel sa Radom sačekati drugi datum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari