Očekuju više od 1.000 takmičara iz 24 države 1

Uoči predstojećeg Svetskog prvenstva u karateu, čiji će domaćin na jesen biti grad pod Čačalicom, Požarevac su nedavno posetili predstavnici Svetske karate konfederacije na čelu sa predsednikom i čelnikom Srpske karate unije Markom Nicovićem i potpredsednikom Terijem Bojlom.

Delegaciju su primili gradonačelnik Bane Spasović, predsednik Skupštine grada Bojan Ilić, čelnik Saveza sportova Požarevca Zlatan Kostić i članica Gradskog veća zadužena za sport Ana Miljanić.

Gradski funkcioneri su informisani o detaljima organizacije Svetskog WKC prvenstva koje će se održati u Požarevcu od 15. do 17. novembra kada se očekuje učešće oko 1.000 takmičara. Grad je dao punu podršku organizaciji ovog izuzetno značajnog sportskog događaja koji će Požarevcu doneti veliki interes u promotivnom, statusnom, socijalnom ali i finansijskom smislu. Nakon potpisivanja ugovora o definisanju obaveza, na koji su paraf stavili Marko Nicović i Zlatan Kostić, delegacija je obišla sve smeštajne kapacitete u gradu i Viminacijumu i obavila sastanak sa direktorom Sportskog centra Nenadom Mitićem.

– Uvereni smo da će predstojeće prvenstvo biti pravi festival multikulturne i multinacionalne saradnje i razumevanja, na kome će sportisti demonstrirati karate veštine, snagu duha i karaktera, ali se i družiti sa naših 200 mladih volontera uključenih u organizaciju, rekao je predstavnik domaćeg karate sporta Bane Dmitrović.

Inače, organizacija Svetskog prvenstva u karateu dobijena je prošle godine, a gospodin Teri Bojl je sa svojim saradnicima došao u obilazak i kontrolu svih uslova za smeštaj, boravak i sam tok takmičenja, dok je Marko Nicović potpisao zvanično pismo o namerama i ugovor o definisanju međusobnih obaveza sa predsednikom Sportskog saveza Grada Požarevca Zlatanom Kostićem.

Teri Bojl je između ostalog istakao da se zahvaljujući velikom zalaganju Baneta Dmitrovića ovo takmičenje i organizuje ovde u Požarevcu, a učešće na takmičenju će pored Srbije uzeti još 23 zemlje iz Evrope i Amerike. Marko Nicović je takođe naglasio značaj sporta i kulture za mlade kao i ekonomske efekte takmičenja svetskih razmera, koje će se održati baš u Požarevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari