Ognjen Dobrić MVP finala 1foto:ABA liga

Ne samo što je po četvrti put osvojio ABA ligu u dresu Crvene zvezde, već će Ognjen Dobrić posebno pamtiti finalnu seriju sa Partizanom po priznanju za najkorisnijeg igrača i nagradi MVP.

Dobrić se vrednim priznanjem tako pridružio nekadašnjim saigračima Čarlsu Dženkinsu, Bobanu Marjanoviću, Lendriju Nnoku, Biliju Beronu i Stefanu Joviću.

„Jako naporno. Samo mi znamo kroz šta smo prošli u ovoj finalnoj seriji, znamo koliko je bilo iscrpljujuće. Ali, mislim da smo ovaj trofej zaslužili. Tim i strušni štab, svi smo žestoko radili za ovo. Svaki igrač, od prvog do poslednjeg. Čestitam saigračina na tituli, kao i igračima Partizana koji su dali sve od sebe, pokazali su se kao pravi protivnik, trudili su se, jer u ovoj utakmici nije bilo nazad, ulog je bila titula, borili su se fer i pošteno. Možda smo malo imali i sreće. Ali, zaslužili smo trofej. Jedna od najdražih titula. Da se malo odmorimo, proslčavimo, pa idemo dalje“, poručio je Dobrić, koji ne spada u grupu naročito euforičnih košarkaša Crvene zvezde.

Kada je maltene jednosatni prekid bio u pitanju, početkom treće deonice, Dobrić je svestan da on nikome ništa dobro nije doneo.

„Sve to poremeti…. Ali, kako nama tako i njima, ni u čiju korist. Nikome ne odgovaraju prekidi. Izašli smo koncentrisaniji“, razmišljanja je popularni Šegi.

Dobriće u finalnoj seriji beležio 14, 8, 20, 16 i 5 poena kao i indeks uspešnosti 16, 10, 21, 14 i 5.

Delovalo je da je momak iz Knina bio najkonstantniji tokom finalne serije; zbog toga je i zaslužio nagradu, koju su pre njega dobijali još njih petorica iz Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari