olimpijada tokiofoto EPA-EFE/WU HONG

Po analizi „Fajnenšel Tajmsa“, najpoznatijeg svetskog specijalizovanog časopisa koji se bavi ekonomijom, olimpijski tim Rusije najprijatnije je iznenađenje na Igrama u Tokiju.

Sportisti koji su se takmičili pod zastavom nacionalnog olimpijskog komiteta osvojili su 71 medalju, čak 20 više nego što je prognozirano. Na drugom mestu je Holandija (18 medalja više), a treća Australija (+17).

Na „alternativnoj“ listi osvajača medalja Srbija se nalazi na 26. mestu, sa dva odličja više nego što su to predvideli novinari „Fajnenšel tajmsa“ pre početka OI.

Od zemalja u Regionu Slovenija je 40. (+1), Makedonija 63. (predvideli jedno zlato, a Makedonci osvojili srebrnu), dok je Hrvatska na 92. poziciji liste sa dve medalje manje nego što su prognozirali u FT.

„Najneprijatnije iznenađenje“ je Francuska koja je osvojila 19 medalja manje od očekivanja.

Novinari „Fajnenšel Tajmsa“ su pre početka Igara objavili prognozu o tome kako će izgledati konačna lista osvajača medalja, a kao najznačajnije parametre za svoju računicu uzeli su broj stanovnika, ekonomsku razvijenost i političke i socijalne prilike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari