Sve može da se promeni u našem fudbalu, ali ne i praksa olakih smena na trenerskim klupama. Ni ova sezona nije izuzetak. Već u prvih sedam kola Meridijan Superlige čak sedam od 12 klubova promenilo je šefove stručnih štabova.
„Nogu“ je povukao Čukarički. Branko Babić je spremio ekipu za povratak u najviši domaći fudbalski rang, a onda naprasno napustio Banovo brdo, na koje je posle mnogo godina provedenih van Srbije stigao prekaljeni Dragoslav Stepanović.

Sve može da se promeni u našem fudbalu, ali ne i praksa olakih smena na trenerskim klupama. Ni ova sezona nije izuzetak. Već u prvih sedam kola Meridijan Superlige čak sedam od 12 klubova promenilo je šefove stručnih štabova.
„Nogu“ je povukao Čukarički. Branko Babić je spremio ekipu za povratak u najviši domaći fudbalski rang, a onda naprasno napustio Banovo brdo, na koje je posle mnogo godina provedenih van Srbije stigao prekaljeni Dragoslav Stepanović. Malo zatim usledila je rokada u Crvenoj zvezdi. Uprava našeg šampiona je ceh na jedvite jade izborenoj eliminaciji Levadije i lošim igrama na otvaranju evropskih kvalifikacija naplatila Bošku Đurovskom, na čije mesto je doveden provereni Milorad Kosanović. Ni Banat nije hteo da pruži drugu šansu Nikoli Rakojeviću, već ga je posle vezanih kikseva na startu prvenstva brže-bolje zamenio Petrom Kurćubićem. Da su treneri najpotrošnija fudbalska roba na ovim prostorima ubrzo se uverio i Miloljub Ostojić, koji je posle početnih slabih rezultata, začinjenih sukobom za delom tima, raskinuo saradnju sa Bežanijom. Rešenje je pronađeno u Ratku Dostaniću, koji je sa istim klubom odlično odradio prethodnu prolećnu sezonu i izborio istorijski izlazak na međunarodnu scenu. Ispostavilo se samo privremeno, jer je posle poraza minule subote Dostanić ponovo spakovao kofere, što je otvorilo put Ljubiši Stamenkoviću, debitantu u superligaškim trenerskim vodama. Poslednje kolo bilo je kobno i za njegovog kolegu Žarka Solda. Posle 13 meseci provednih u Hajduku, koji je ovog leta premijerno izveo u Evropu, Kuljanima i pomenutom stručnjaku su se razdvojili putevi. Malo pre njega, Milovan Rajevac je (ne)očekivano napustio kormilo Vojvodine, koja je s njim, posle duge pauze, u prošloj takmičarskoj godini stigla do finala Kupa i trećeg mesta u prvenstvu, i otišao na „duži odmor“. Pitanje je, međutim, koliko dugo će još biti van svog posla, jer se sa Radmilom Ivančevićem pominje kao glavni kandidat za naslednika Mladena Dodića u Napretku, koji je, nezadovoljan fenjeraškom pozicijom Kruševljana, posegao za, ovde najomiljenijim, sredstvom za gašenje požara.
„Giljotinu“ nestrpljivih poslodavaca, koji na ovaj način često zabašuruju svoje greške u vođenju klubova, za sada uspešno eskiviraju Branko Vukašinović (OFK Beograd), Goran Milojević (Smederevo), Miodrag Božović (Borac) i Miroslav Đukić (Partizan), koji je sa modernom igrom i sjajnim rezultatima svog tima istinski hit ove sezone. Nenad Milovanović teško može da doživi sudbinu oteranih ili odbeglih trenera, jer je istovremeno direktor i glavni finansijer Mladosti iz Lučana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari