Pauza ostaje 15 minuta 1EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Međunardona fudbalska federacija odbila predlog da mirovanje lopte između dva poluvremena bude produženo za 600 sekundi.

Bord FIFA nije za ideju o rastezanju predaha između dva dela fudbalskih mečeva, da bi to vreme bilo iskorišćeno za organizaciju događaja u komercijalne svrhe, kao što su muzički hepeninzi između poluvremena u finalu američkog fudnala.

„Učesnici sastanka saglasili su se da produžavanje poluvremena na 25 minuta neće biti usvojeno zbog mogućeg negativnog uticaja na dobrobit igrača“, objašnjeno je u objavi britanskog dnevnika Dejli mejl. Što bi trebalo da znači da bi se igrači previše „ohladili“ u tom slučaju, a to onda povećalo rizik od povređivanja.

Ista inicijativa pokrenuta je i 2009. godine, ali je tada propala posle negodovanja navijača. Inače, na utakmicama američkog fudbala poluvreme traje oko 12 minuta, a u Superboulu čak pola sata. Za to vreme, poznati pevači i drugi estradni izvođači prave šou pre i posle reklama, koje se naplaćuju oko 5,5 miliona dolara za pola minuta emitovanja.

Međutim, „pravi“ fudbal je neka druga priča i ma koliko bio industrijalizovan i dalje odoleva promena ovog tipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari