Pep Gvardiola: Rafael Nadal bez sumnje najbolji sportista u istoriji Španije 1Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Nakon što se Rafael Nadal vratio u Španiju posle još jednog osvojenog Rolan Garosa, trener Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da je Rafael Nadal bez sumnje najbolji sportista u istoriji Španije.

„Očigledno je da je ono što je Rafa Nadal uspeo da uradi osvajanjem tolikih titula teško dostižno za bilo kog tenisera“, rekao je katalonski trener novinarima.

Gvardiola je takođe istakao Paua Gasola i Severijana Balesterosa kao vrhunske španske sportiste, ali u slučaju Nadala fudbalski stručnjak „izgleda nemoguće da on to radi ponovo“, aludirajući na njegovu pobedu u novom pariskom finalu.

„Čini mi se da su ponestale reči hvale za tenisera iz Manakora“, rekao je Gvardiola odmah nakon što je Nadal osvojio svoj 14. turnir na Rolan Garosu.

Trener Sitija je uveren da će Nadal, ako mu „telo izdrži“, nastaviti da produžava uspešnu karijeru.

Kako piše Mundo Deportivo, upitan o koincidenciji Nadalove 14. titule u Parizu i činjenice da je Real Madrid osvojio svoju 14. Ligu šampiona, takođe u francuskoj prestonici, Gvardiola je odgovorio da razume da je to poređenje atraktivno sa novinarske tačke gledišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari