Pilić: Od dobre ideje do katastrofe 1Foto: Pixabay/Marijana1

Ideja da se u Zadru može videti svetski broj jedan, bila je vrlo dobra ideja, ali se dogodila velika nesreća, da je Grigor Dimitrov igrao, a nije znao da ima koronu i došlo je do katastrofe, da se zarazilo i nekoliko igrača i trenera, izjavio je bivši selektor hrvatske Dejvis kup reprezentacije Nikola Pilić.

Naravno da se finale moralo odložiti, tako se od dobre ideje došlo do tragične situacije, dodao je Pilić.

Komentarišući nemačke medije koji su oštro kritikovali, posebno organizatora turnira Novaka Đokovića, Pilić je rekao da Nemci uvek kritikuju, a oni su prvi počeli s turnirima, pre mesec i po dana oni su organizovali turnir, prenosi HRT.

„Najlakše je kritikovatii. A šta je s drugim stvarima koje se događaju u atletici, fudbalu, Italiji, Španiji? Kad ne igrate tri meseca, a profesionani ste sportaista, želite nešto da napravite“, rekao je Pilić i dodao da će se iste stvari događati, jer sport mora da počne pre ili kasnije.

„Od jedne super ideje, koja bi puno donela Zadru, da se na takav način pomogne oživljavanju turističke sezone, jer bi Zadar i Hrvatska dobili fantastičnu promociju, dobili smo kontrapromociju“, izjavio je glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko. P

okazuje se koliko je i mala nepažnja dovoljna, a nepažnja je sigurno to da svi učesnici nisu na vreme testirani, da se nisu poštovale sva uputstva koje slušamo proteklih meseci i sad se to izrodilo u jednu suprotnu priču, rekao je Zorko.

Adrija tur jeste teniski turnir, ali mali deo je tu reč o tenisu, a sve ono što se događalo oko toga, bilo je u suprotnosti sa socijalnom distancom. Bilo je raznih druženja, otvorenih i masovnih, deljenja autograma navijačima, na tribinama se nije video razmak. Ceo koncept je ovde bio zamišljen na druženju i masovnosti, bliskom kontaktu, od noćnih partija, do košarke. Sve bi to bilo super da nije došlo do ove krize. Virus je očito prisutan i moralo se s time računati, a turnir se mogao napraviti i bez svih tih pompeznih događanja, smatra Zorko.

„Sada je zbog neopreznosti ceo koncept Đokovićevog Adrija tura doveden u pitanje. Verovatno je ovo neodigrano finale i kraj tog turnira za ovu sezonu“, izjavio je Zorko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari