Potez za šaht-mat 1Foto: STARSPORT

Dok čekaju da nadležni sud prelomi da li je vlasnik bazena na Banjici vaterpolo klub Partizan ili Opština Voždovac, a nema nagoveštaja da će se to dogoditi u skorijoj budućnosti, crno-beli ne mogu da izvode čak ni sanacione radove na spornom objektu.

Jer bivaju sprečeni svaki put kada dovedu majstore da poprave ono što im pravi problem, kao u petak, kada je direktor Mirko Bradajić na intervenciju inspekcije morao u policiju, da bi dao izjavu o neuspeloj „akciji“.

– Pre nekoliko dana su nam zaustavljeni radovi na delu objekta koji još nije uknjižen, s usmenim objašnjenjem da nemamo prava na njih jer taj neki međuprostor između SRC Banjica tj. Partizana i Ustanove sportski centar Voždovac nije legalizovan. Onda smo doveli ljude dobre volje da nam reše hroničan problem s kišnom instalacijom i kanalizacijom na drugom, svom potrebnom papirologijom pokrivenom, delu objekta, računajući da je to po propisima. Međutim, majstori su opet stopirani. Prisutne inspektorke su mi rekle da nije dovoljno to što smo samo jednom rečenicom najavili radove opštinarima, bez obzira što smo to na vreme uradili, a nismo dobili čak ni dva slova odgovora – NE ili DA. Onda sam zamoljen da budem dobrovoljno priveden u policiju i dam izjavu o celoj situaciji – kaže Bradajić za Danas.

Postavlja se pitanje kome smetaju obični radovi kao ovi.

– Naše komšije tj. USC Voždovac su te koje se bune i prijavljuju nas. Iako smo se pre svega ovoga raspitali i dobili informaciju da imamo pravo da popravljamo ono što ne valja, jer nije u pitanju nelegalna gradnja ili nešto slično. Očigledno je da su nam vezane ruke.

Aleksandar Savić: Ne gasimo Partizan

– Nijednog trenutka namera Opštine nije bila da ugasi, uguši ili izbaci VK Partizan iz Sportskog centra… Ja bih bio politički diletant da imam nameru da izbacim na ulicu jedan od najtrofejnijih i najboljih vaterpolo klubova u Evropi. Šta mislite kako bih ja postupio čak i da se presudi u korist tužbe za iseljenjem? Pa, naravno da to nikad ne bih uradio – poručuje predsednik Opštine Voždovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari