Povreda ili pošteda za najboljeg 1Foto: STARSPORT

Dušan Tadić se uredno odazvao pozivu selektora LJubiše Tumbakovića za sinoćnju prijateljsku utakmicu sa Paragvajem i meč evropskih kvalifikacija sa Litvanijom, sledećeg ponedeljka, ali ga nije bilo u protokolu susreta u Kruševcu niti će konkurisati za mesto u timu u Viljnusu.

Čak je dan pre testa sa selekcijom zemlje pozicioniranom na prelazu između Južne i Srednje Amerike, u društvu saigrača iz reprezentacije Milana Pavkova i Nemanje Miletića posetio jednu osnovnu školu u Beogradu, ali je za razliku od njih dvojice bio u civilu a ne u opremi nacionalnog tima.

Kao i na treninzima „orlova“ u srpskoj „kući fudbala“ u Staroj Pazovi, pošto je u Beograd došao povređen i(li) već postignutog dogovora sa Tumbakovićem da ga poštedi dvomeča bez takmičarskog značaja, jer nema potrebe da se dokazuje a Srbija samo još u teoriji može kroz redovnu borbu do plasmana na prvenstvo Evrope.

Dilema oko razloga odsustva jednog od najcenjenijih srpskih fudbalera na tržištu Evrope i sveta ostaje zbog toga što je jedna domaća TV kuća a ne Fudbalski savez Srbije objavila vest o njegovim problemima s leđima, pa smo tako ostali uskraćeni i za objašnjenje prirode i težine povrede kapitena Ajaksa.

Uglavnom, Tumbaković u oktobarskoj akciji ne može da računa na čak trojicu manje više standardnih A reprezentativaca, s obzirom da su pre fenomenalnog kreatora igre, asistenta i golgetera polufinalista prošlogodišnje Lige šampiona sa spiska ispali vezista Lacija Sergej Milinković-Savić i Napolijev štoper Nikola Maksimović, Zbog povrede je naknadno precrtan i treći golman Boris Radunović.

U „prevodu“, ovih 180 minuta pašće na pleća važnih karika poput Dmitrovića, Kolarova, Milivojevića, Milenkovića, Mitrovića… ali i manje korišćenih igrača kao što su Radonjić, Rajković, Gudelj, Pavlović… S tim što se i od jednih i od drugih da budu ozbiljni i odgovorni u izvršavanju dobijenih zadataka. Po mogućstvu i rezultatski uspešni, jer niko ne voli gubitnike. A naša zemlja još od 2000. godine i zajedničkog učešća sa Crnom Gorom na EP u Belgiji i Holandiji nema koga da bodri na kontinentalnim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari