Predsednik FSS Kokeza sutra u poseti Vranju bez prisustva Novice Tončeva 1Foto: Starsport

Za sutra najavljena poseta predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviše Kokeze Vranju vezano za planove o izgradnji novog stadiona proći će bez njegovog prvog saradnika u ovom delu države Novice Tončeva, saznaje Danas.

Predsednik FSS Srbije Slaviša Kokeza, sutra dolazi u prvi posetu jugu Srbije od kada je izabran na čelnu funkciju prvog čoveka državne fudbalske organizacije. Glavni razlog njegove posete Vranju je izgradnja gradskog stadiona sa osam hiljada mesta, a što je inicjativa i plan predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je najavljeno da će čelnik FSS, u 14 sati imati susreta i sastanak sa po odluci nadležnih disciplinskih organa kuće fudbala suspendovanim, predsednikom i trenerom Dinama Draganom Antićem, inače članom Srpske napredne stranke (SNS) susret sa Kokezom otkazao je Novica Tončev.

– Posle svega što je izgovorio o meni i mojoj porodici, a na račun Radnika, Radničkog i ljudi oko mene, ja neću prisustvovati tom susretu. Poznato je da se protiv Antića vodi više sudskih sporova po tužbi mene, moga brata Ivice i sina Stanislava, pa zar mislite da bi bilo kulturno da se ja vidjam sa takvim čovekom. Sledi i novi disciplinski postupak zbog njega kao trenera koji je navodno pretukao igrača Luku Ratkovića, igrača Dinama – rekao je u telefonskoj izjavi Novica Tončev, za portal Danasa.

Antić je u više navrata, zbog čega je i pod najnovijom suspenzijom disciplinskih organa FSS, optužio „Ivicu, Novicu i Stanislava Tonečava, čelne ljude Radničkog (Niš), FSRIS i FSS, i Radnika (Surdulica) za nameštanje utakmica, kao i da se radi o „karcinomu srpskog fudbala“ koji radi protiv Dinama iz Vranja“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio izgradnju više moderenih stadiona u gradovima van Beograda, a na toj listi se nalazi i Vranje.

Nezvanično u FK Dinamo očekuju da čelni čovek FSS izvrši pritisak na gradske funcionere kako bi se dodatno ojačala aktuelno loša finasijska situacija u FK Dinamo nakon ispadanja kluba iz Super lige Srbije.

U skladu sa budžetom Grada Vranja koji je u 2018. godini iznosio 50 miliona dinara, Dinamo je u skladu sa Zakonom o sportu dobio maksimalnih dvadeset procenata odnosno deset miliona dinara, zbog čega je Antić organizovao više protesta fudbalera prvog tima kluba, upućujući oštre reči na račun gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića i većnika za sport Nenada Nedeljkovića, članova SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari