PSŽ želi da dovede Frenki de Jonga 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Frenki de Jong je fudbaler sa najvećom tržišnom vrednošću od igrača Barselone za kojeg bi klub mogao da razmotri transfer u letnjem prelaznom roku.

Uprkos tome što Ćavi mnogo voli holandskog vezistu i uprkos tome što ga je uvek hvalio na konferencijama za novinare i za njega govorio da „mora da bude važan za Barsu“, delikatna ekonomska situacija u klubu mogla bi da znači da je De Jong jedan od onih koji će biti „žrtvovani“, sa ciljem da se smanje izdaci katalonskog giganta.

Pored Mančester junajteda, čiji je novi trener Ten Hag, pod čijom „dirigentskom palicom“ je uspeo da zablista u Ajaksu, Frenki de Jong ima ponude i minhenskog Bajerna, ali i PSŽ.

Portal Footmercato iz Francuske precizira da novi sportski direktor pariskog tima Luis Kampos želi da pojača vezni red igračem Barse, kojeg prati još od perioda kada je igrao za Ajaks i u njemu vidi fudbalera koji može da bude lider u veznom redu šampiona Francuske.

S druge strane, list „Parizijen“ takođe navodi da bi Frenki de Jong bio oduševljen što bi mogao da igra uz Kilijana Mbapea, nakon što je potvrđeno da će francuski napadač ostati na „Parku Prinčeva“ do 2025. godine.

Čekajući da PSŽ preduzme korake i započne pregovore sa Barselonom za Frenki de Jonga,katalonski gigant ne namerava da poklanja holandskog vezistu, koji je pre tri godine stigao u njihov klub, a kako piše Mundo Deportivo, tržišna vrednost holandskog veziste je minimalno 80 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari