Radonjić: Osvajanje Jadranske lige prioritet 1Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je da je osvajanje Jadranske lige prioritet i u predstojećoj sezoni, na predstavljanju ekipe za novu sezonu u Beogradskoj areni.

„Želimo da ostvarimo one stvari koje su potrebne da kontinuitet Zvezde bude prisutan. Jadranska liga je prioritet i ove godine. Siguran sam i svestan da će biti mnogo teško. Nadam se da će sezona proteći uz što manje problema“, rekao je Radonjić , prenosi B92.

Zvezda će u predstojećoj sezoni igrati četiri takmičenja: Jadransku ligu, Evroligu, srpsko prvenstvo i Kup Radivoja Koraća.

Kkao navodi B92 trener crveno-belih istakao je da se „sklapanje tima“ razlikovalo u odnosu na prethodne sezone i dodao da je sastavljanje ekipe kompleksan posao. „Mnogo toga dobrog smo uradili“.

Radonjić je istakao da su za Evroligu potrebna pojačanja, „kako bi Zvezda bila konkurentna“ u tom takmičenju.

„Trudićemo se da budemo dobri, ali treba realnije sagledavati stvari. Potrudićemo se, u kom god sastavu igrali, da ekipe koje dolaze u Beograd ne misle da će lako odneti bodove“, kazao je Radonjić.

Govoreći o dolasku novih igrača, Radonjić je rekao da se „nada da će oni doći što pre“. Prema njegovim rečima, prioritet je dolazak centra.

„Pokušaćemo da nađemo najbolja moguća rešenja u ovim okolnostima. Znam da je jako teško doći do idelanih rešenja. Na visokoj poziciji smo u deficitu i to nam je neophodno da bismo bili konkurentni u evropskom takmičenju“, naveo je Radonjić.

Kada je reč o domaćim takmičenjima, Radonjić je naveo da crveno-beli žele da ponove uspehe iz prethodnih sezona.

On je rekao da je do sada tokom priprema urađeno sve što je planirano i da je „jako zadovoljan“.

„Ambijent je bio izvanredan, momci dobri. Što nam je bila želja, to smo i uradili“, dodao je trener beogradskog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari