Rami: Mbape mnogo pati zbog trenera, a u klubu se ne oseća voljenim 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Kilijan Mbape je u centru pažnje francuskog klupskog fudbala dan uoči revanš meča četvrtfinala Lige šampiona između Barselone i PSŽ-a.

Potpuno nevidljiv u prvoj utakmici, napadač će ovog utorka morati da napravi iskorak ukoliko želi da ne ispadne iz Lige šampiona već u aprilu.

Poslednji koji je analizirao njegovu situaciju, kao i odnos koji ima sa trenerom Luisom Enrikeom, bio je Adil Rami, bivši fudbaler Valensije i Sevilje i njegov saigrač iz reprezentacije, koji je za Amazon Prime potvrdio da ne smemo zaboraviti Mbapeovu patnju koja je umanjila njegov učinak na terenu.

– Ne smemo zaboraviti da je Kilijan ove godine mnogo patio zbog svog trenera i kluba. Videli smo neki bes još protiv Monaka, a videli smo ga ponovo protiv Marseja, u meču u kome je bilo i loših reči pride. Kao bivši igrač vam mogu reći da se morate osećati voljeno da biste bili dobri i dali 100%. Danas, ako nije na 100%, nešto što je tako primetno, to je zato što se ne oseća voljenim – analizira Mbapeovu situaciju njegov saigrač na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018 kada su „galski petlovi“ osvojili zlato.

Sve oči su uprte u Mbapea, koji bi ovog utorka mogao da odigra svoju poslednju utakmicu u Ligi šampiona u dresu PSŽ-a, nakon što je u februaru potvrđeno da će napustiti klub na leto, piše madridski list AS.

Ako zaigra kako ume, šanse Parižana da prođu dalje znatno će porasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari