Recept iz Berna za Nišlije 1Foto: EPA/ PETER SCHNEIDER

Pre puta u Švajcarsku iz Partizana su gromko najavljivali osvajanje Berna, da bi posle utakmice bez izuzetka izjavljivali da su zadovoljni bodom sa terena Jang bojsa.

I oba puta su bili iskreni prema drugima i sebi, jer je meč prvog kola B grupe pokazao da crno-beli imaju s čime u ravnopravnu bitku za proleće u Ligi Evrope, istovremeno markirajući slabosti srpskog šampiona, čije je otklanjanje preduslov za najveći međunarodni uspeh kluba iz Humske još od plasmana u osminu finala Lige UEFA 2005. godine.

– Utakmica je bila teška i zahtevna, pre svega zbog veštačke podloge na koju nismo navikli. Krenuli smo dobro, dali gol i nažalost, vrlo brzo, primili glup pogodak… Nismo hteli da se zalećemo, ali ni nameravali da stanemo posle izjednačenja, što smo uradili. U drugom smo, zato, imali inicijativu, opasne prekide, obećavajuće kornere, pretili smo vrlo dobrom domaćinu… Ali, da budemo realni, i Jang Bojs je imao odlične šanse, ali je Stojković bio fenomenalan i spasio nas. Mislim da je nerešen rezultat najrealniji – priznaje Nemanja R. Miletić, tokom većeg dela meča sigurni štoper, ali kod pogotka švajcarskog „dečaka“ ne baš vešti defanzivac, koji je sasvim izgurao Lazara Ćirkovića iz sredine zadnje linije.

Iako bez trojice važnih startera, lider prvenstva zemlje podno Alpa pokazao je da nije mačiji kašalj, kakvim je predstavljen u našoj zemlji. Da ima hitrinu, zna da pritiska po bokovima, a po potrebi i dobro bije rivala, čak se i služi prljavim trikovima karakterističnim za neke druge škole fudbala.

– Imaju veoma jake i brze igrače napred. Gađali su non-stop iza leđa, bilo je jako teško boriti se s njima. Pa opet, mislim da ćemo ih dobiti u Beogradu – smatra jedan od dvojice Nemanja Miletića u odbrani Parnog valjka, koji će u sledećem kolu protiv Dinama iz Kijeva, kao i u plej-ofu kvalifikacija za LE sa Videotonom, igrati bez podrške domaće publike.

Da neki od njih nisu napravili gluposti u utakmicama sa ekipom Budućnosti i Olimpijakosa za 14 dana bismo gledali pune tribine stadiona u Humskoj, ali za utehu je to što brojni švajcarski i srpski Grobari protiv Jang bojsa nisu učinili ništa što bi naštetilo osvajaču duple krune iz prošle sezone.

– Osećali smo se kao da igramo u Beogradu. Mnogo su nam pomogli, pogotovo u prvom poluvremenu, kada je domaćin preuzeo kontrolu posle izjednačenja, ali smo uspeli da sačuvamo 1:1. U drugom je Partizan bio onaj što je dominirao i bio bliži pobedi, međutim valja priznati da je i naš Stojke više puta bio na velikim iskušenjima. Jesmo došli s željom da sačuvamo naš gol i ne izgubimo meč, ali ni ovako nije loše ispalo. Sve u svemu, mislim da možemo biti zadovoljni nerešenim rezultatom – i štoper Bojan Ostojić slaže se s opštim utiskom da Partizan mora svih 90 minuta biti napadački orijentisan, podići borbenu gotovost u defanzivi na još viši nivo i manje grešiti u realizaciji.

Ne samo u Evropi već i kod kuće, gde će u nedelju ugostiti niški Radnički, s pet pobeda, tri remija i jednim porazom i dva meča više, za dva boda i isto toliko mesta na tabeli uspešnijim od sebe. U izmenjenom sastavu, jer trener Miroslav Đukić praktikuje stalne rotacije u startnih 11.

Sulejmani: Više žalimo

Miralem Sulejmani se fudbalski školovao u mlađim kategorijama Partizana, a karijeru napravio daleko od prvog tima crno-belih, da bi u četvrtak davao ton igri Jang bojsa sa svoje krilne pozicije.

– S dosta emocija sam ušao u utakmicu, ipak sam puno vremena proveo u Partizanu, koji ima dosta dobrih individualaca u sadašnjoj postavi. Bio je to tvrd meč, sa dosta duela, ali i šansi. Mi bismo morali više da žalimo, jer smo igrali na domaćem terenu.

Superliga – 10. kolo

subota

Vojvodina – Napredak         19.00

nedelja

Mačva – Radnik        16.00

Bačka – Čukarički     16.00

Spartak – Mladost     17.00

Voždovac – Crvena zvezda            17.00

Borac – Rad   19.00

Javor – Zemun          19.00

Partizan – Radnički  19.00

Tabela: C. zvezda (-2) 19, Vojvodina 19, Voždovac 18, Radnički 18, Spartak (-1) 17, Partizan (-2) 16, Čukarički 13, Radnik 12, Mladost 11, Napredak (-1) 10, Zemun (-1) 9, Mačva 9, Rad 8, Bačka 6, Javor 3, Borac (-1) 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari